Basınçlı yıkama makinası nasıl kullanılır

Yazar: AkalKurumsal
Basınçlı Yıkama Makinası Nasıl Kullanılır

Basınçlı yıkama makineleri çıkmış en iyi düzeneklerden biri. Öncelikle su tasarrufu sağlaması büyük avantaj ve bu tasarruf azımsanmayacak ölçüde. Bunun yanında sütun şiddetli gelmesinden dolayı temizlenmesi gereken bölgedeki kir çok kısa sürede temizlenmekte. Hayatımızı bu kadar kolaylaştırman bu ürünü kullanırken de dikkatli olmamız gerekmektedir. Özellikle suyun çıkışı çok kuvvetli olduğundan suyu kesinlikle başka birine tutmaman gerekiyor ya da çok hassas yüzeyler üzerine tutulmamalı. Makinede bulunan hazneye suyu dolduruyoruz. Haznede işaretlemiş yere kadar suyu doldur dükkan sonra eğer makinenizde bulunuyorsa deterjan haznesine deterjanımızı koyuyoruz.

Kullanım sırasında namluyu iyi ve dengeli tutmalıyız. Başkalarına ve kendimize zarar vermemek adına dikkatli olmalıyız. Makineyi uyguladığınız bölgede suyu tutarken dikkatli davranmalı zedeleyebileceğine inandığınız bölgelere önce hafifçe deneyerek uygulamalısınız. Makinenin içine konulan su miktarı haznenin büyüklüğü ile orantılı olduğundan buna dikkat edilmeli içine koyduğunuz su makinenin özelliklerine bağlı olarak sıcak ya da soğuk konulabilir. Sıcak genel olarak motor temizliği yapmak isteyen kişiler tarafından tercih edilir. Kullanırken ele ve yüze ve hassas yerlere temastan kaçının yüksek basınçta kullanılırken çok yakın tutarsanız aracın boyasını kaldırabilirsiniz.

Makine özelliklerine bağlı olarak basınç ayarlama seçeneğinden de faydalanabilirsiniz. Basınçlı yıkama makineleri ile aracınızı halınızı yerleri ve uygun gördüğünüz birçok yer ve eşyayı kolaylıkla yıkayabilirsiniz. Hem zamandan hem paradan tasarruf ederek yapacağınız birçok yıkama için şebeke suyu kullanabilirsiniz. Kullanma talimatlarına uygun olarak kullanıp bakım ve temizliğini yine bu talimatlara uygu. Olarak kullandığınız takdirde makinenizi uzun yıllar kullanabilirsiniz. Çoğunlukla sıcak suyla bile çıkaramadıysanız lekeleri ve kirleri bu makine sayesinde soğuk su ile bile temizleyebilirsiniz.

Basınçlı yıkama makinesi normal bir hortumla suya bağlanır. Satın almış olduğunuz makinenin basınç ölçüsüne göre basınç üretir ve oluşan basınçlar birlikte namlunun ucundan su çıkar ve su şiddetli geldiğinden uyguladığınız bölgedeki kir aşağıya doğru akar. Bu yüzden ayrıca olmaya silmeye gerek kalmaz. Basınçlı makineler basınç ölçüsüne ve aldığı su miktarına göre değişkenlik göstermektedir. Fiyatları da bu özelliklere göre değişkenlik gösterir.