Dispenser havlu nedir?

Yazar: AkalKurumsal
Dispenser Havlu Nedir

Günümüzde kişisel hijyen koşullarının sağlanmasının önem kazanması ve temizlik ürünlerindeki gelişmelerle birlikte kullanımı artan dispenser temizlik ürünleri birçok kurum ve kuruluş tarafından tercih edilmeye başlanmıştır. Bu ürünlerden dispenser havlu da pek çok işletmede kişisel hijyen amacıyla kullanılan bir temizlik ürünüdür.
 
Dispenser havlu ürünleri öncelikle bir kâğıt ürünüdür. Bu ürünü kullanmak için öncelikle bir dispenser havlu aparatına ihtiyacınız bulunur. Manuel elle çekmeli olarak kullanılan birçok çeşide sahip dispanser havlu aparatları aynı amaca hizmet etmektedirler. Son yıllarda küçüklü büyüklü birçok gıda işletmesi, cafe ve restoran gibi işletmeler dispenser havlu ürünlerini tercih etmektedirler.

Gıda üretimi yapan işletmelerde mutfak, lavabo ve üretim alanlarına girişlerdeki hijyen bariyerlerinde dispenser havlu kullanımı yaygınlaşmıştır. Çünkü yeterli bir kişisel hijyen sağlamanın en önemli koşulu ellerden başlamaktadır. Hijyen kurallarına göre yıkanan eller temiz bir kâğıt havluyla kurulanmalıdır. Bu amaçla geliştirilmiş olan dispenser havlular evlerimiz dâhil pek çok alanda kullanmaya başlanmıştır.
 
Özellikle gıda üretimiyle ilgilenen her çeşit firma HACCP, ISO 22000 gibi gıda hijyeni standartlarının da önem kazanmasıyla birlikte kâğıt temizlik ürünlerine yönelmeye başlamışlar ve personel hijyeninde kullanılan birçok temizlik ürününün yanında dispenser havlu kullanımına geçmişlerdir. Bu kalite ve gıda güvenliği standartlarıyla belgelendirme yaparak üretimine devam eden firmalar için kişisel hijyen ve gıda güvenliği çok önemli olduğundan dolayı temizlik malzemelerinin de bu standartlara uygun olması gerekliliği doğmuştur. 
 
Dispenser havlular özel olarak tasarlanmış aparatlarına takılarak çok kolay bir şekilde kullanılmaktadır. Bu kâğıt havlular paketler halinde satıldığından dolayı da daha ucuz olmakta dolayısıyla işletme maliyetlerini de kontrol altında tutmanızı sağlamaktadırlar. İşletmelerde kullanılan birçok temizlik ürününün yanında önemli bir tamamlayıcı unsur olarak kabul gören dispenser kâğıt havlu kullanımı gün geçtikçe artan bir çizgide önem kazanmaktadır.

Ayrıca restoran ve cafe gibi hizmet sektörlerinde müşterileriniz en fazla dikkat ettiği noktalardan biri de tuvaletlerinizin temizliği olduğu unutulmamalıdır. Dispenser havlu kullanımı hem hijyen hem de müşteri memnuniyeti konusunda önemli bir unsur olarak dikkat çekmektedir.