Dökme çöp torbası ile kolili çöp torbası karşılaştırması

Yazar: AkalKurumsal
Dökme Kolili Çöp Torbası

Atıkların hayatımızda var olduğu bir gerçektir. Atıkların doğaya karışmasını önleyen ve çevre dostu olan dökme çöp torbası hayatımız da oldukça önemli bir ürün haline gelmeyi başarmıştır. Yüksek kaliteli hammadden üretilerek atıkların rahatlıkla koyulabileceği dayanıklılık da tasarlanmıştır. 

Oldukça ekonomik ve sağlam yapıya sahip olan bu torba, atıkların giderilmesi ihtiyacıyla üretimi gerçekleştiğini söylemek mümkündür. Esnek ve dayanıklı bir şekilde imali gerçekleşerek tüketici gruplara sunulmuştur. Üretim aşaması malzemesinde polietilen ile gerçekleşmiştir. Ağır hizmet kullanım amaçlı olarak kullanılmaktadır. Ayrıca genellikle renkleri üç şekildedir. Bunlar kırmızı, mavi ve siyahtır. Pek çok sektörde kullanılsa da genellikle yoğun olarak kullanılan sektör dalı hastanelerdir diyebiliriz.

Tıbbi atık işlemleri sırasında da başvurulan ve ihtiyaç haline dönüşen dökme çöp torbası, bu bakımdan oldukça öneme sahiptir. Üretim aşaması sırasında özelliği içeriğinde oluşturulan geri dönüşümlü hammadde ile çevresel dönüşümlerde rol oynamaktadır. Klasik çöp poşetlerine göre daha ucuz olduğunu söyleyebiliriz.
 
Ayrıca içeriğindeki maddeler kaliteli bir hammaddelere sahiptir. Bu yüzden her türlü dayanıklılığa ve esnekliğe sahiptir. Tercihe göre Jumbo boy, orta boy ya da hantal boy olarak alıcılara sunulmuştur. Kullanıcıların daha çok ekonomikliği ön plana çıkarmasına ve kullanım kolaylığı sağlanmasına yardımcı olmaktadır. Geri dönüşümlü bir yapıya sahip olduğu için çevreye kesinlikle zarar verme gibi bir durumu yoktur. Bir diğer ürün çeşidi olan kolili çöp torbası dökme çöp torbalarına göre kullanım yeri ve özellik farklılığı sunmaktadır.

Koli çöp torbası kutu içerisinde tüketicilere seslenmektedir. Genellikle endüstriyel alanlarda kullanılmaktadır. Poşet tarzı olmadığı için diğer torba çeşitlerine göre yapı farklılığı göstermektedir. Ayrıca istenilen boyutlara göre tasarlanmıştır. Genellikle evde, işyerlerin de ofiste ya da odanın her bir köşesin de evsel atıkların konulması için tasarlanan bir üründür. 

Genellikle bu ürünün tercih edilmesi nedenleri arasında ağır ve geniş hacimli atıkların rahat bir şekilde kolili çöp torbası içerisine atılmasıdır. Ağız kapalı bir şekilde tutularak kullanılabilir. Dökme çöp torbasına göre en büyük farkı daha ağır atıklarda tercih edilmesidir. Böylelikle ağır olan birçok atıklar kolay yoldan kolili çöp torbasına atılmaktadır.