Elde bulaşık yıkama için ipuçları

Yazar: AkalKurumsal
Elde Bulaşık Yıkama

Ev hanımları için bulaşık yıkamak bazen stres atıcı bazen de bitmek bilmeyen çile. Bir bulaşık makinesine sahip değilseniz ya da bulaşıklarınızı elinizde yıkamak istiyorsanız bunu bir çileye dönüştürerek değil zevk alarak yapmaya çalışmalısınız öncelikle.

Her işte olduğu gibi elde bulaşık yıkamanın da püf noktaları var elbette. İlk önce işe dağ gibi bir bulaşık bırakmayı terk ederek başlayabilirsiniz. Evde kalabalık olabilirsiniz veya yemek yaparken uğraşmak istemeyebilirsiniz ama unutmamanız gereken gözünüzde büyüttüğünüz yalnızca içinizi daraltır.

Ellerimizin erkenden yaşlanmasını ve kurumasını istemeyiz öyle değil mi? O zaman işe eldivenlerimizi takarak başlayabiliriz. Burada seçeceğimiz eldiven de önemli. Elinize ne büyük ne de küçük olmalı bunu bilerek satın almalısınız. Daha sonra ihtiyacımız olan kaliteli bir elde bulaşık deterjanı. Kaliteli olması ve yağları daha çabuk çözmesi işinizi oldukça kolaylaştıracaktır. Bulaşığınız fazla ise ve tam teçhizatlı yıkamak istiyorsanız eski usullerden gitmek yardımcı olacaktır. Öncelikle ısıtıcımızda veya çaydanlıkta bir miktar suyu kaynatıyoruz.

Ardından büyükçe bir leğene bir kısmını döküyoruz. Çok sıcak olacağı için üzerine biraz soğuk su ilave etmeniz gerekecektir. Sonra bulaşık deterjanından da leğene aktarıp köpürtebilirsiniz. Balıklı veya kötü kokan bulaşıklarınız varsa bulaşık suyunun içine birkaç damla limon damlatmanız hem kokusunu almaya yardımcı olacak hem de bulaşıklarınızın parlamasına yardımcı olacaktır. Suyu çabuk kirletmemek için öncesinde bulaşıkları sudan geçirmek gerekir. Ardından temiz olandan kirliye doğru köpüklenir. Mesela bardaklardan başlayabilirsiniz. Hepsi sırayla köpüklenir ve ardından durulanır. Eğer bulaşıklarınızı hemen yıkayamayacaksanız özellikle tencereleri suda bekletmek işinizi çok daha kolaylaştıracaktır. Teflon tencereleri neredeyse hepimiz kullanıyoruz. Çizilmemesi gerektiği için temizlemek bazen zorlaşabiliyor.

Eğer teflon tencerenizde veya tavanızda herhangi bir leke varsa karbonat ve sirke işinizi hemen görecektir. Bir su bardağı suya yarım su bardağı sirke ve iki yemek kaşığı karbonat koyarak bu karışımı teflona koyun ve 10-15 dakika kaynamaya bırakın. Lekeden eser kalmadığını göreceksiniz. Cam bardakların tabakların yıkanması da oldukça güç. Çoğu zaman yıkadığımız halde lekelerin geçmediğini görürüz. Bunun için biraz kabartma tozuyla suyu karıştırıp hamur kıvamına getiriyoruz. Ardından camın üzerine yayıyoruz ve bir müddet bekletip yıkıyoruz. Sonuç sizi şaşırtacak kadar etkili olacaktır. Bulaşık yıkamanın da püf noktaları var tabii ki. Bulaşık yıkamayı kolaylaştıracak ipuçları olduktan sonra göreceksiniz ki zor olan bir kısmı yoktur. Yeter ki isteyin.