Hijyenik klozet kapağı rulosu nasıl değiştirilir?

Yazar: AkalKurumsal
Hijynenik Klozet Rulosu

Hijyen herkes için önemlidir. Hijyenik olmayan ortamlardan yiyecek ve içeceklerden giyeceklerden zararlı mikroorganizmalar vücudumuzda hastalığa sebep olabilir. Bunun önüne geçmek için temizliğe dikkat etmemiz gerekir. Öncelikli olarak dışarıda bulunduğumuz ortamlarda bu kurala dikkat etmeliyiz. Çünkü dışarıda hiç tanımadığımız hiç görmediğimiz insanlarla aynı ortamlarda bulunmaktayız. Bu da istemediğimiz mikroorganizmaların daha kolay biçimde bizlere ulaşmasını sağlayabilir. Bu nedenle dışarıda bulunduğumuz süre içerisinde özellikle tuvaletlerde hijyen kurallarına uygun hareket etmeliyiz.

Gün içinde işyerinde ya da dışarda herhangi bir ortamda bulunduğumuzda tanıdığımız ya da tanımadığımız pek çok insanla muhatap oluruz. Ne yazık ki her insan temizlik konusunda titiz davranmadığı için bazıları bize hastalık yapıcı mikropları bulaştırabilir. Özellikle tuvalet ve banyo gibi mekânlar temiz tutulmalı. Tuvaletlerde mümkünse hijyenik klozet poşeti kullanılmalı. Hijyenik klozet kapak sistemleri ile birlikte, son dönemde özellikle alışveriş merkezlerinde yaygın olarak kullanılan bu ürün sayesinde sürekli olarak kapağın üzerinde geçirili olarak bulunan poşet yer değişiyor ve sizi zararlı mikroorganizmalara karşı koruyor.

Evimizde de kullanabileceğimiz hijyenik klozet kapağı rulosu pratik olması ile de kullanılabilir bir ürün. Bazılarının aklına hijyenik klozet kapağı rulosu nasıl değiştirilir? Gibi sorular gelebilir. Kullanımı kadar değiştirilmesi de pratiktir. İlk kullanım ise bunu yerleştirmek daha basittir. Klozet kapağındaki rulonun takılı olduğu iki aparatı da sökerek işe başlıyoruz. Bunları söktüğümüzde aslında iki yanda da makara sistemi olduğunu fark edeceğiz. Elimizdeki ruloyu sağ tarafa yerleştirmeliyiz. Burada ruloda sarılı olan poşetin uç kısmını bulmalıyız. Bu uç kısmı aldığımızda iki tarafında dikişler olan bir poşet olduğunu da göreceksiniz. Bu poşeti ruloyu yerleştirdiğimiz makaranın altından geçirerek kapağa takmalıyız. Kapağa taktığımız yerden tutarak sol tarafa kadar çekmeliyiz. Burada ikinci bir makara sistemi mevcuttur. Tabi ilk haznede olduğu gibi iki makara bulunan bir sistemdir.

 Buraya geçtiğimizde poşeti daha önce bahsettiğimiz iki dikiş olan yerden iki parçaya bölmeliyiz. Bölünen poşeti ilk makaranın altından uzatmalı ve ikinci makaraya getirmeliyiz. Bu noktada daha sağlam bir yapı oluşturması için poşeti ikinci makaraya sıkıca sarmalıyız. Ve son olarak yapmamız gereken aparatları yeniden kapatmaktır. İşlem bu kadardır. Beş dakika içerisinde tamamlayabileceğiniz bu sistem ile istemediğiniz mikroplardan kolayca kurtulabilirsiniz. Eviniz ya da çalıştığınız ortamda bu şekilde tuvalet hijyenini sağlamak sizin elinizde. Fiyatları da uygun olan bu ürünlere kolayca sahip olabilir ürünü klozetinize basit şekilde monte edebilirsiniz.