Jumbo tuvalet kağıdı nedir?

Yazar: AkalKurumsal
Jumbo Tuvalet Kağıdı Nedir

Bir temizlik kağıdı türü olan jumbo tuvalet kağıdı, kişilerin tuvalette temizlik amacıyla kullandığı yumuşak bir kâğıt türüdür. Bu tuvalete atılınca kolayca suda çözünerek tıkanmaya sebep olmaz. İnce yapraklardan oluşur ve bazı markalar bunu 3 kat yapraklı, 2 kat yapraklı ve 1 kat yapraklı olarak kişinin tercihine göre üretmiştirler. Ülkemiz 1970 yılında tuvalet kâğıdı üretimine başlamıştır. İlk olarak ipek tuvalet kâğıdı üretilmiştir. Daha sonraki dönemlerde kimi markalar kat sayılarını kendilerince belirleyerek ve hatta desenler koyarak piyasaya sürmüştür. 

Artık günümüzde renkli ve hoş kokulu tuvalet kâğıtları üretilmektedir. Suyu emiciliği ve yumuşak dokusu sayesinde cildinizi tahriş etmeden temizleme özelliğine sahiptir. Tuvalet kâğıdı üretimi olmadan önce kullanılan malzemeler insan cildini tahriş edici malzemelerden oluşuyordu. Örneğin yapraklar, hayvan tüyleri, gazete gibi malzemeler tuvalet temizliğinde kullanılmaktaydı. Bu malzemelerin yapısı sert olduğu gibi cildi de tam anlamıyla temizleyememekteydi. Tuvalet kâğıdı üretime baktığımızda Amerika bu ülkelerin başında yer almaktadır. Fakat ülkemiz bu sıralamanın biraz gerisinde kalmaktadır. Ülkemizde tuvalet kâğıdı kültürü bazı bölgelerimizde gelişmemiştir. 

Amerika da kullanılan tuvalet kâğıdı rulo sayısı Türkiye’ ye oranla yüksektir. Tuvalet kâğıdı kullanımı biraz da eğitimle doğru orantılıdır. Bu bizde ki tuvalet kâğıdının kullanım sayısının neden Amerika’dan geride olduğunu göstermektedir. Tuvalet eğitimini bir çocuk önce aileden sonra anaokulunda ve devamında öğretmeninden almaktadır. Eğitimli birey sayısı artıkça tuvalet kâğıdı kullanın alışkanlığı da aynı yönde ilerlemektedir. Bu tam anlamıyla eğitimle birlikle alışkanlık haline dönüştürülmesiyle alakalı bir durumdur. Tuvalet kâğıdı kullanım alışkanlığı oluşabilecek hastalıkların önüne geçmek için etkin olan güzel bir alışkanlıktır. 

Hem dini açıdan hem de görgü ve ahlak kuralları açısından önemli hatta gerekli bir alışkanlıktır. Jumbo tuvalet kâğıdı ise yumuşak bir dokuya sahiptir cildinizi tahriş etmeden temizliğinizi yapabilirsiniz. Dayanıklı ve kolay parçalanmaz bir yapıya sahiptir fakat tuvalete atınca hemen suda eriyerek yok olur. İki katlı olarak üretilmiştir. Hem ekonomik hem de kaliteli bir üründür.