Kırtasiye malzemeleri giderlerinizi düşürmek için faydalı ipuçları

Yazar: AkalKurumsal
Kırtasiye Malzemeleri Giderleri Nasıl Düşürülür?

Kırtasiye malzemeleri son yıllarda o kadar çeşitlendi ki bununla birlikte ihtiyaçlarımızda daha fazla artmaya başladı. Bu sarfiyatı en aza indirmek adına sizlere sunabileceğimiz birkaç ufak detay ile hem kendinize hem de ülke ekonomisine katkıda bulunabilirsiniz. Birçok ürün elbette işimizi kolaylaştırıyor ancak bazı ürünler birden fazla işleve sahip olduğundan bu malzemenin olması fazladan birkaç ürün almamamızı sağlıyor. Burada önemli olan kırtasiye malzemelerinin siparişini veren kişinin tüm bu malzemeleri iyi tanıması ve sipariş eden kişilerin ihtiyaçlarını iyi bilmesi.

Yapılan bir diğer hata da eskiden çok kullanılan artık kullanılmayan bazı kırtasiye malzemelerinin siparişinin sürekli verilmesi. Bu hatadan dolayı aynı malzemede birikme oluyor ve anlamsız bir kalabalık ve masraf oluşturuyor. Tüm bu tasarrufları sağlarken kırtasiye ürünlerini takip etmek işlerimizi kolaylaştıracak ürünlerin tek seferde bulunmasını sağlamaya yardımcı oluyor ve işlevine göre kullanıldığından çok daha ekonomik bir çözüm yolu uygulanmış oluyor. Kırtasiye malzemelerinde yapılan ve bizleri en çok üzen sarfiyat kağıt. Kağıt çok değerli ve herkes bunu bilerek kağıt kullanmalı.

Örneğin hatalı çıkan kağıtların arkalarını müsvedde olarak kullanarak ciddi bir kağıt tasarrufu sağlayabilirsiniz ya da kağıdın yazınız olan kısımlarını keserek not kağıdı olarak da kullanabilirsiniz. İnanın bunu deneyin kağıtta ne derece bir tasarruf sağladığınıza şaşıracaksınız. Bir diğer tasarruf yolu da yazıcımızın kartuş kötülüğünü biraz azaltmak çünkü normalde okuyabilecek bir ayara getirmek ve gereksiz yere koyu yazmasını engelleyerek kartuşunuzun dayanma süresini en az 6 ay daha uzatmış olacaksınız ki kartuş fiyatlarının yüksekliğini dikkate alırsak hiç te fena bir tasarruf değil. Bir diğer alınması gerek tasarruf önlemi de tüm faks fotokopi yazıcı gibi cihazların bakımının düzenli olarak yapılması. Bu şekilde makineniz daha verimli ve ekonomik çalışacaktır. Özellikle işyerlerinde kırtasiye malzemeleri kullanımında müşrikim ön planda olabiliyor.

İşyerlerinde kırtasiye giderlerinin azaltılmasının başlangıç yolu her birimin kırtasiye ihtiyaç listesini bildirmesi. Bu sayede sadece ihtiyaç olunan malzeme siparişi verilmiş olacak. Genel olarak isteğe bağlı olmaksızın gönderilen malzemeler zaman zaman ihtiyaca uygun olmayabiliyor ya da gönderilen malzemeden çok sayıda bulunabiliyor.