Kişisel Temizlik için İpuçları

Yazar: AkalKurumsal
Kişisel temizlik için ipuçları

Sağlıklı bir yaşamın ilk kuralı elbette temizliktir. Temiz bir yaşam ve kişisel hijyen kişilerin sağlıklarını da son derece olumlu etkilemektedir. Günümüzde pek çok sağlık firması hijyen meraklıları için hayatı kolaylaştıracak kişisel temizlik ürünleri çıkarmaktadır. Bunların içinde günlük kullanılacak olan ürünler olduğu gibi haftalık ve aylık kürlerle uygulanması gerekenler de bulunmaktadır. Kişisel temizlik için herhangi bir ürün almadan da yapılabilecek şeyler vardır. Her şeyden önce mutlaka günlük cilt bakımı ve temizliği yapmak gerekir.

Cilt tipine uygun bir sabun veya temizleme jeli ile yüzünüzü yıkayarak gözeneklerinizin düzenli olarak temiz kalmasını sağlayabilir ve aynı zamanda parlak ve sağlıklı bir cilde de sahip olabilirsiniz. Sabah ve akşam olmak üzer en az iki kez cilt temizliği yapmak son derece önemlidir. Düzenli olarak duş almak ve sık terleyen biri iseniz bu konuda biraz daha hassas olmak gerekir. Duş sonrası kullanılan nemlendiriciler ile hem cildinizin kurumasını engellersiniz hem de gün boyu taze ve temiz bir koku ile dolaşabilirsiniz.

Kişisel temizlik için olmazsa olmazlardan biri de antibakteriyel ürünlerdir. Mikropların en sık bulaşma yolunun ellerden geçtiğini unutmamak gerekir. El sabunu kullanırken özellikle antibakteriyel ürünler kullananız daha sağlıklı ve temiz bir hayata kavuşmanıza neden olacaktır. Yağlı bir cilt tipine sahipseniz cilt yağını dengeleyen ürünler kullanmakta fayda var. Saç bakımı da elbette önemli. Kirli ve yağlı saçlarla dolaşmamak için düzenli olarak duş almalı ve saç tipinize uygun ürünler kullanmalısınız. Tabi ki giysiler konusunda da titiz davranmak gerekir. Her gün mutlaka iç çamaşırı değiştirmek ve günlük giysileri çok fazla kirlenmelerini beklemeden yıkamak gerekir.

Kir ve bakterilerin de kötü kokulara neden olacağını düşünerek kişisel temizliğinize gösterdiğiniz özeni mutlaka çamaşırlarınıza da göstermelisiniz. Sentetik ve naylon içeren çamaşırlar hem terlemenizi artıracak ve ter kokusu yapacaklardır hem de mantar oluşumuna neden olurlar. Banyodan sonra mutlaka ayak parmaklarınızın aralarının iyice kurmasını beklemeli ve bu bölgeye krem ya da nemlendirici kullanmamalısınız. Nemli kalan ayak parmaklarının mantar gibi hastalıklara neden olacağını ve bu durumunda istenmeyen ayak kokularına neden olacağınız unutmayınız.