Kristalize cila kullanım alanları

Yazar: AkalKurumsal
Kristalize Cila Kullanımı

Kristalize cila daha önceden cilalanmış yüzeylerin tekrar cilalanarak daha parlak ve güzel görünmesini sağlayan bir üründür. Kristalize cila daha çok mermer, traverten gibi yüzeylerin cilalanmasında kullanılır. Kullanıldığı yerin orijinal ve doğal görünmesini sağlar. 

Kristal cilanın uygulanması çok zor değildir. Sadece cila yapılmadan önce dikkat edilmesi gereken bir kaç küçük ayrıntı vardır. Cila yapılacak olan yerin temiz olması için kir sökücülerle iyice yıkanması gerekir. Yıkanan yer kurulanır. Kristalize cila yüzeye bir aparat yardımıyla püskürtülür. Cila püskürtüldükten sonra cila makinasının altında bulunan ped aparatına bir tel ped takılır. Takılan bu ped yardımıyla 10 15 dakika boyunca cila yüzeye uygulanır. Bu işlem iki üç kere tekrarlanır. İstenilen parlaklık sağlanıncaya kadar bu işleme devam edilir. 
Kristalize cila uygulaması zeminde ayrı bir katman oluşturmaz. Uygulanan kimyasal işlem nedeniyle zeminin kendi parlaklığı ortaya çıkar. Kristalize cila üzerinde yapılan harekete göre ömrü 3 4 ay buyunca sürer. 
Kristalize cila tüm yüzeye değil de sadece belli bir bölgede aşınmış yerlere de uygulanabilir. Buda cilanın kullanım kolaylıklarından biridir. Yüzeydeki kirler temizlenmedikçe cila uygulaması yapılmamalıdır. Eğer yüzeye sadece parlatma amacıyla cila yapılacaksa kullanılan cila miktarı az olmalıdır. Eğer yüzeye çok fazla cila uygulanırsa yüzeydeki boşlukları doldurur bu da yüzeyde kötü bir görüntüye sebep olabilir.

Kristalize cila uygulaması zor bir iştir. Ama dayanıklı olduğu için tercih edilebilir. Görüntü olarak da diğer cilalara göre daha üstündür. Kristalize cilanın ilk uygulaması oldukça pahalıdır. Bakımı kolay ve dayanıklı olması ve sadece aşınan yüzeylere rahatlıkla uygulanabilmesi nedeniyle daha çok tercih edilir. Mermerlerin kullanıldığı büyük oteller, hastanenler ve iş yerlerinde temizlik ve bakım hem hijyen hem de görüntü açısından önemlidir. Buralara birçok insan gelmektedir. Bu nedenle yüzeyler daha çabuk aşınmaktadır. Kristalize cila bu alanlarda kolaylıklı kullanılabilir.

Kristalize cilayı üreten birçok marka vardır bunlar arasından ihtiyacınıza göre uygun fiyatlarda birini tercih edebilirsiniz. Ayrıca temizlik şirketleri kristalize cilalama işini yapmaktadır. Bu şirketlerle de anlaşarak cilalama işini yaptırabilirsiniz.