Ofiste en çok kullanılan kırtasiye malzemeleri nelerdir?

Yazar: AkalKurumsal
Ofis Kırtasiye Malzemeleri

İş hayatımızda çalıştığımız alan ne olursa olsun, işlerimizi yaparken bize yardımcı olan hatta vazgeçilmez gereksinim halini alan kırtasiye ürünleridir. Masamızın üzerinden başlayarak, ofisimizin her köşesinde ihtiyaca göre yerini alan bu ürünleri kullanmak zorunda olduğumuz neredeyse fark edilmez bir hale gelmiştir. 

En çok kullanılan kırtasiye malzemelerinin liste başı elbette ki kâğıt ürünleridir. Ofis araç ve gereçlerimizde yazılı dökümlerimizi almak için A4 kâğıtlarını kullanırız. Ayrıca küçük notlarımızı aldığımız, hatırlatmalarımız için kullandığımız her ölçekte çeşidi bulunan blok kâğıt ürünleri de çok fazla işimize yaramaktadır. Bu kâğıtları kullanırken aklımıza gelen ikinci kırtasiye malzemesi yazım araçları olacaktır tabiki. Kalemler, mürekkepler, bir ofis cihazından bile yazılı döküm alsak bu cihaza ait toner, kartuş gibi sarf malzemelere ihtiyacımız vardır. Evrakları onaylamak, faturaları tasdik etmek için de mutlaka bir kaşemiz olmalıdır.

Ofis düzenini sağlamak çalışma tempomuzun hızına etki edeceği için listenin ilerleyen sıralarında dosyalama gereçleri gelir. Önemli evraklarımızı her boyut ve şekilde üretimi gerçekleştirilen klasörler yardımı ile muhafaza ederiz. Bu klasörler sayesinde hem düzenli bir iş hayatımız olur hem de işlerimiz kolaylaşır.

Her an elimizin altında olması gereken, en çok kullandığımız ürünler arasında yer alan diğer kırtasiye malzemeleri ise masaüstü araç gereçleridir. Yazılı dökümleri dosyaya iliştirmek için kullanılan delgeç, zımba her an masamızdaki yerini korur. Kalemlerimizin düzeninden kalemlikler sorumludur. Hesap makinesi, daksil, bant, cetvel, ataş, makas, yapıştırıcı, silgi, evrak rafı bu listeye eklenmiştir. Not defterlerimiz ve not bloklarımızda çoğu zaman bu kategoriye dâhil edilmektedir. Elimizin altında olmasını tercih ettiğimiz bir diğer malzeme ise evrak rafıdır. Günlük işlerimizin çoğunu burada biriktirir ve gerektiğinde hızlıca ulaşırız.

Eğer plan ve programı seviyorsak, yazarak not alarak çalışmayla yetinmiyor bunu daha genişletmek istiyorsak o zaman karşımıza duvar panoları ya da yazı tahtaları çıkar. Daha çok üzerinde yapılacak işlerin notlarını barındıran yazı tahtaları ayaklı ya da duvara montajlı olmak üzere isteğe göre çeşitlenmektedir. Mantar panolar da yine paralel bir göreve sahip olup, unutmamamız gereken önemli evrakları da üzerine iliştirebileceğimiz bir yapıya sahiptir.