Polimer cila uygulaması, nasıl yapılır?

Yazar: AkalKurumsal

Polimer cila işlemi, PVC zemin uygulamalarında yapılmaktadır. PVC zemin kaplaması genellikle yoğun trafik alan mekânlarda kullanılmaktadır. PVC zemin kaplaması dayanıklı, kullanım ömrü uzun, eşsiz renk ve desenlerle kullanabilen, uygulaması pratik bir üründür.Bu zeminler, zaman içerisinde kirlenmekte ve zemin renkleri solmaya başlamaktadır. Son derece dayanıklı olan PVC zemin döşemeleri, polimer cilalama işlemi ile ilk günkü görünümünü tekrar kazanmaktadır.

Polimer cila uygulamasında öncelikler zemin yıkama makinesi ile yıkanarak kir ortamdan uzaklaştırılır. Makinenin ulaşamadığı bölgelere bez veya sünger yardımıyla temizlenir. Zeminde olan çizik veya yarıkların içlerindeki pisliklerin iyice temizlenmesi çok önemlidir. Aksi halde cila atılma işlemi sonrasında kötü bir görüntü oluşturur. Yıkama işleminin ardından zemindeki su vakum makinesi yardımıyla çekilerek durulama işlemi yapılır. Polimer cila uygulamasının başarılı olması için durulama işleminin iyi yapılması gereklidir.

Durulama işlemi bittikten sonra, polimer cila zemine dökülerek paspas veya peluş yardımıyla yaydırılmalıdır. Bu işlemin cila yapılacak bütün alana uygulanması gerekmektedir. Bir kat cila yapıldıktan sonra kuruması beklenir. Bu süre genelde yarım saat olmalıdır. Daha sonra ikinci kat cila yapılır ve zeminin durumuna göre tekrarlanabilir.
Cilalama işlemi bittikten sonra, zemine bir gün boyunca ağır eşya, yük konulmaması gerekir. Cilanın ömrünü uzatmak ve ışıltısını korumak ortalama üç aylık periyotlarla bakım yaptırılması tavsiye edilir. Bu çalışma makine ile zemin üzerinde uygun parlatıcı ve petlerle yapılmalıdır.

Polimer Cila Uygulamasının Avantajları

Polimer cila uygulaması yapılmış yüzeyler dış etkenlere karşı çizilmeye karşı direnç kazanır. Cila uygulaması yapılan yüzeylerde ilk günkü gibi yeniliğini korumasının yanı sıra uzun süre bakımlı kalmasını da sağlar. Uygulama sonrasında, pürüzsüz ve parlak bir yüzey oluştuğu için zeminin kir tutma olasılığı azalmış olur. 

Bundan dolayı periyodik temizlik yapılırken, daha düşük maliyetlerle yapılmış olur. Temizlik ürünlerinde de tasarruf kaçınılmaz hale gelir. Polimer cila uygulaması ile yüzeylerdeki çizikler ve pürüzler giderildiği için, bu bölgelerde oluşabilecek bakteri ve mikroorganizmaların oluşmasına da engel olmaktadır.Polimer cila, zeminlerde uygulanabilecek en etkili ciladır. Bunun dışında kullanılan diğer cilaların uygulama sonrasında dezavantajları olması kaçınılmazdır.