Sağlığınızı korumak sizin elinizde!

Yazar: AkalKurumsal
Sağlığınızı Korumak Sizin Elinizde

Hijyen ve sağlık kuralları her zaman dikkat ettiğimiz bir durumdur. Sağlığımızı ve önem vermememiz sayesinde ileride oluşacak mikrobik hastalıklara önlem almış olabiliriz. Tuvalet ihtiyacımızı evde olsun alışveriş yaparken olsun ya da benzin istasyonlarında ihtiyacımızı karşılamaktayız. Dolayısı ile her an çapraz bakteri bulaşma riski ile karşı karşıya kalmaktayız.

Evimizde hijyen standartları bizim sorumluluğumuzda olsa da, günlük hayatımızın önemli bir bölümünü geçirdiğimiz ofis, restaurant, avm, otel gibi toplu tüketim noktalarında hijyen kalitesini maksimum seviyeye çıkararak bizleri koruma sorumluluğu işletme sahiplerindedir. Bu noktada da doğru endüstriyel temizlik malzemelerinin kullanımı önem kazanmaktadır.

Kişisel olarak hastalıklardan kendimizi korumak adına yapabileceklerimize gelince, bunlardan ilki el hijyenimize dikkat etmek olacaktır. Lavabo ihtiyaçlarında sonra en çok dikkat etmemiz gereken ellerimizi yıkadıktan sonra ellerimizi kurulamaktır. Bunun nedeni çok basittir.

Eller yıkandıktan sonra mutlaka durulanmalı ve iyice kurulanmalıdır. Çünkü eller ıslak veya nemli kalırsa bakteri bulaşma­sı kolaylaşır. Yıkama sonrası parmak araları ve avuç içleri iyice kurulanmalıdır. El kurulamada doğru seçenek kâğıt havlu kullanılmasıdır. Kumaş havlular nemli kalabildiğinden hastalığa neden olan mikroplardan arınmayabilirler. Sıcak hava püskürten kurutma sistemleri de yeterince kurulama yapamaması, gürültülü olması ve alet içinde dolaşan havanın mikropları tekrar yıkanmış ellere yerleşebilmesine neden olması yüzünden önerilmemektedir. Kâğıt havlu ile el kurulamanın ortalama süresi 7-9 saniye olmalıdır.

Bu bağlamda kâğıt havlu kullanmak daha önemli hale gelmektedir. Eskiden sadece rulo halinde kağıt havlular bulunmakta idi ama artık fotoselli havlular sayesinde eski kağıt havluların dezavantajları kalmıyor. Eskiden kâğıdı koparmak istediğimiz zaman alttaki yapraklarda ıslanıyor. Sonra gelen için hoş olmuyor ve yaprak israfı daha çok olmakta idi. Fotoselli havlu yöntemi ile bu tip sorunlar kalmamaktadır. Adet olarak daha çok top ruloya sahip olması ekstra bir avantaj sağlamaktadır. Elektrikli ve pille çalışması sayesinde kullanım anlamında kesintisiz kullanım sunmaktadır. 

Ayarlanabilir özelliği ile daha istediğimiz standartta getirebiliriz. İçerisindeki sensör sayesinde tek tek yaprak vermekte kolay koparma fonksiyonu sayesinde ellerimiz ıslak iken hemen kopma işlemi yapabilmekteyiz. Bakımı olarak kolay bir sistem üzerine yapılan makine uzun süreler kullanım olanağı sağlamaktadır. Sizlerde bu hijyen içeren cihazları iş yerlerinizde, okullarda, umuma açık tuvaletlerde kullanabilirsiniz. Cihaz ücret olarak da tamamen uygun bir maliyete sahiptir. Çok fonksiyonlu bir cihazın ucuza almak ve hijyen kurallarına göstermiş olduğunuz önem sizlere mutluluk olarak geri dönecektir. Sizlerde bu cihazın kolaylığı ile rahat edecek hem ekonomik hem de sağlık yönünden faydalarını hissedeceksiniz.