Yazıcınızı daha tasarruflu hale getirmek için ipuçları

Yazar: AkalKurumsal
Yazıcınızı Daha Tasarruflu Hale Getirmek

Günlük hayatta yazıcılarla işlerimizi yoğun bir şekilde halletmekteyiz. Fakat tek sorun kartuşun mürekkebi tükenmesi ile sık sık değiştirmek. Bu işlemlerden kurtulmanın en basit yolu yazıcıyı tasarruflu hale getirerek elde edilir. Bu sayede çabuk tükenen mürekkepler ile ödediğimiz paraları biraz olsun aşağı çekmemiz mümkündür. Öncellikle tasarrufun ilk aşaması ekolojik fontlar kullanılmaktan geçmektedir. Kendi yazı stilinizi değiştirmeden küçük puntolar halinde yazı yazmanız hem fazla sayfa kapsamayacak hem de daha az miktarda tonerin harcanmasına sebep olacaktır.

Öncelikle, yazıcınız için doğru fotokopi kağıdı ürününü seçmeniz gerekmektedir. Lazer yazıcılara daha uygun veya mürekkepli yazıcılar için daha ekonomik bir kağıt türü seçebilirsiniz, farklı markalarda yazıcı tipine uygun kağıtlar üretilmektedir.

Yazıcıdan çıkaracağınız sayfayı yazdırmadan önce düzeltin. Düzeltmeniz metnin kısalmasına neden olur. İnternetten çıkartılacak yazıları öncellikle kontrol etmenizde yarar vardır. Çünkü çoğu kaynak bazen pek güvenilir neticeler vermeyebilir. Daha fazla sayfa kopyalamanıza ve yazıcıdan çıkmasına neden olabilir. Sadece bir kaç paragraf için sayfanın tamamen basılması yerine birkaç paragrafın yazdırılması size yeteri kadar tasarruf sağlayacaktır. Bu yüzden sayfa yapısını iyi ayarlamak için dosya yazdır demeden önce öncelikle yazdırma seçeneklerinden sayfa yapısı hakkındaki kısımlar düzeltilebilir. Tasarruf yapmanız için öncellikle işinize yarayan kısımları yazıcıdan çıkartmanızla başarabilirsiniz.

Ayrıca renkli mürekkepler siyah beyaz mürekkeplere göre daha pahalıdır.
Sayfanın çıkartılması aşamasında renkli mürekkeplerle basılması çok fazla ödemelere yol açabilir. Bu yüzden siyah beyaz yazdırmayı tercih etmelisiniz. Dokümanız çok sayfalı ise tek sayfa biçiminde yazıcıdan çıkartabilirsiniz. Ayrıca yazıcının çözünürlüğünü azaltmamakta mantıklı bir yol olacaktır.Çözünürlüğü azaltarak mürekkep tasarrufu sağlayabilirsiniz. Çoğu kişi çıkarttıkları dokümanda herhangi bir hata söz konusu olduğunu gördüğünde tekrar yazdırma işlemine ihtiyaç duyuyor.

Fakat bu yolu denemek tasarrufu sağlamaz. Bu yüzden yapmamız gereken şey yazıcıdan çıkartmadan önce bilgisayardan önizleme yapıp kontrol ederek kâğıt ve mürekkep tasarrufunu sağlamak olacaktır. Elektrik yazıcılarda önemlidir. Sağlam bir elektrik bağlantısı olmalıdır. Herhangi bir elektrik kopukluğunda tekrardan belge yazılır. Ayrıca tasarruf sağlamak için toner dolumunu kendimizde yapabiliriz. Bunun için uygulanacak adım şu şekildedir.
Yazıcıyı kapatmak tonerin bulunduğu ön kapağı açmakGo tuşuna basarak yazıcıyı tekrar açmak tüm ışıklar yandığı zaman  Go tuşunu bırakmak iki şer defa Go tuşuna basmak ve ışıklar yanıncaya kadar beklemek beş defa daha Go tuşuna basmaken son işlem ise ön kapağı kapatmak.

Görüldüğü gibi belli başlı adımlara uygulayarak aslında hem fazla israftan kaçınmış oluruz hem de bu bizim için ekonomik açıdan tasarruf yapmamızı sağlar. Uygulanacak adımlar üzerinde önemle durup uygulayan kişiler yazıcıyı daha nasıl tasarruflu hale getirebiliriz formülünü bulacaktır. Sizlerde sürekli yazıcılardan çıkarttığımız dokümanları yeni baştan çıkartmak yerine ufak tefek ayrıntı ve dikkatle hem zaman tasarrufu hem de maliyet açısından tasarruf yapabilirsiniz.