Z katlama havlu nasıl kullanılır?

Yazar: AkalKurumsal
Z Katlama Havlu Nasıl Kullanılır

Tüketim sektörünün yapı taşlarından bir tanesi de hijyen-temizlik sektörüdür. İnsan doğası gereği temiz ortamda yaşamak ister. Bulunduğu ortam göreceli olarak kendi temizlik standartlarına uymuyorsa önce yaşanabilir hale getirmiştir insanoğlu. Temizlik için belli başlı ürünlere ihtiyaç vardır. Su, sabun, kurulamaya ve silmeye yardımcı malzemelerdir. Silmeye ve temizlemeye yardımcı malzemeler denildiğinde akla ilk gelen bir kağıt havlu türü olan z katlama havlular olmuştur. 
    
Kağıt havlu 21.yüzyılda insanlık için üretilmiş hayatı kolaylaştırıcı ürünlerdendir. Tek kullanımlık kağıt havlular pratik ve hijyenik temizlik için idealdir. Kağıt havlu çeşitleri: rulo, cimri, Jumbo, masaüstü, sensörlü ve z katlama havlulardır.
    
Z katlama havlu bir diğer adıyla dispanser havlu sınıfının en pratik kullanılan ürünüdür. Katlama biçiminde olup kendi aparatının haznesine yerleştirilir ve bir ucu dışarı çıkarılarak kullanıma hazır hale gelir. Tek bir tutma hareketiyle çekilir ve kullanılıp atılır. Bir daha ihtiyaç halinde tekrar tut-çek hareketi yapılarak kullanılır. En önemlisi her yaşta insan z katlama dispanser havluyu kullanabilmesidir.
    
Z katlama havlu ismiyle özdeşleşmiş ve z harfini andırdığından bu ismi almıştır. İnsan beyni görsel obje ve nesneleri kolayca akılda tutabilir ve hafızasına yerleştirebilmektedir. Z katlama havlu gerek görsel gerekse nesnel olarak akıllarda yer etmiştir. Ambalajlı ürünler hijyenik açıdan çok önemlidir. Etrafımızdaki hijyenik peçeteler genellikle ambalajlıdır ve acil kullanılması gereken zamanlarda ambalaja takılır sıkıntı yaratabilir. 
Z katlama havluda böyle bir durum söz konusu değildir. Kolisinin içerindeki ambalajından çıkartılır ve aparatının içine yerleştirilir. Etrafının kapalı olması herhangi bir akıntı ve sızıntıya karşı korur. Acil zamanlarda tutup bir ucundan çekildiğinde rahatça takılmadan ele gelir ve kullanılır. En çok hoşa giden tarafı ise her çekişte üstten gelen kağıdın bir ucunun dışarda kalmasıdır. Her defasında 1 adet çekilir ve üstten gelen havlunun z katlaması iç içe olduğundan bir ucunun aşağıda kalmaktadır. 
    
Z havlu zamandan tasarruf sağladığından ve sağlıklı olduğundan en çok kullanılan temizlik ürünlerindendir. Z katlama havlu mutfakta annelere, okulda öğrencilere, tamirhanede işçilere, restoranda müşterilere pratik kullanımıyla eşlik etmektedir.