Zemin temizleme makinaları ile yerlerin temizliği nasıl yapılır?

Yazar: AkalKurumsal
Zemin Temizleme Makinası ile Yer Temizliği

Zemin temizleme makinaları ile yapacağınız temizlik esnasında ilk bilinmesi gereken; uygulanan yüzey hiçbir şekilde zarar görmez yapısı bozulmaz. Bu makinalar ile yapacağınız temizlik ile hijyen bir ortam sağlamış olursunuz. Makinaların kullanılması oldukça kolaydır. Temizlik makinalarını daha uzun süre ve yüksek kullanmak ve etkili bir performans almak için kullanma talimatlarına uymanız son derece önemlidir. Makinanızı kutudan çıkarttıksan sonra tüm ayarlamaları yapın ve temizleme fırçasını da takın. Temiz su tankına kapasite miktarına uygun olarak su haznesine suyu doldurun. Makinanın ömrünü uzatmak adına bakım ve temizliğine dikkat edin. Makinanın Aparatlarını kullanım yerleri ve amaçlarına uygun olarak kullanırsanız çok daha iyi sonuçlar alırsınız.

Makinanın üzerinde ağırlık varken asla çalıştırmayın bu makinanın gezerken gereğinden fazla güç sarf etmesine sebep olur ve motoru yorar. Makina ile dış zeminlerde uygulama yapıyorsanız yağmurlu havalarda uygulamayın. Bu makinanın zarar görmesine ya da kısa sürede yıpranmasına sebep olabilir Yada kaçak yanma gibi hasara sebep olabilecek durumlar ortaya çıkabilir. Deterjan haznesine temizlik makinalarına uygun deterjanlar tercih edilmeli. Böylece hem makinanınız zarar görmez hem de daha etkili bir sonuç almış olursunuz. Deterjan miktarını ayarlarken belirtilmiş olan miktar kadar deterjan kullanın. Makinayı belirtilen Voltaj değerlerinde çalıştırın Aksi takdirde makinanız ciddi anlamda zarar görebilir.

Makinanınızı her kullanımdan sonra temizleyin hortumları da gerekli şekilde temizleyin. Böylece sonradan sizi zorlaştıracak temizlikten de kurtulmuş olursunuz. Özellikle hortum içinde birikmiş olan kir tıkanmalara sebep olup etkili bir temizlik yapmanıza engel olabilir. Emişlerin yetersiz olduğunu düşünüyorsanız hortum bağlantılarını kontrol edin. Silecek montajı fırça montajını en doğru şekilde yapmadığınız takdirde istenilen verimi alamayabilirsiniz. Zemin üzerinde makinanızı gezdirirseniz çok hızlı değil orta hızda uygulayın.

Eğer zemine solüsyon uygulayacaksanız yeterli miktarda solüsyon uyguladığınızdan emin olun aksi takdirde tüm zemin ıslanmaz. Bu oran zemin tipine kire ve istenilen temizliğe bağlıdır. Makinanızı hiçbir şekilde rampada bırakmayın. Her türlü bakım işinde makinanızı işten çekin ve bakımınızı ondan sonra yapın.