Kategoriler: Temizlik Malzemeleri

Hijyen nedir? Ev dışında nasıl hijyenik kalınır?

Hijyen, bir ortamın mikroplardan tamamen arınmış ve çeşitli temizlik ürünleriyle temizlenmiş olmasıdır. Hijyenik bir ortam da yaşamak veya çalışmak oldukça önemlidir. Mikroplar en çok temiz olmayan şeylerden insanlara geçer. Evlerde temizliğe çok dikkat edilir. Sürekli yaşanan bu alanlar da belirli zamanlarda veya sık sık temizlik yapılır. Peki dışarıda hijyeni nasıl sağlarız?

Evler Dışında Hijyen Nasıl Sağlanır?

İş yerleri, okullar, alışveriş merkezleri, lokantalar, sinema, evlerin bulunduğu binalar gibi yerlerde hijyen çok daha önemlidir. Bu gibi yerlerden geçen insan sayısı fazladır. Dolayısıyla mikropların daha fazla ortaya çıkmasına sebep olur. Bu tarz yerler de kullanılacak olan ürünler endüstriyel temizlik malzemeleri olmalıdır. Bunların en önemli özelliği temizlendiği yeri dezenfekte edebilmesidir. Çeşitli dezenfektanlar bu gibi yerler de sıklıkla kullanılır. Doğru ve hijyenik temizlik için dezenfektan tek başına yeterli olmaz. Temiz ve yeteri kadar suyla birlikte kirlenmiş olan alan temizlenmelidir.

Endüstriyel Temizlik Malzemeleri Nelerdir?

Sıvı temizleyiciler

Sıvı temizleyiciler temizledikleri alan göre değişir. Yer temizleyici, cam temizleyici, banyo ve tuvalet temizleyici, yağ ve kireç temizleyici, fırın ocak gibi metal temizleyici, bulaşık temizleyici gibi sıvılar evler ve diğer mekanların temizliğinde kullanılır.

Temizlik Ekipman ve Yardımcı Gereçleri

Sıvı temizleyicileri kullanabilmek için gerekli olan bir takım gereçler vardır. Bunlar içerisinde ellerimiz korumaya yardımcı olan temizlik eldivenleri ilk sırada yer alır. Daha sonra temizlik kovası, temizlik arabası, yer pas pası, yer süngeri, bulaşık eldiveni, elektrik süpürgesi, fıra, faraş, çeşitli özellikte bezler gibi endüstriyel temizlik malzemeleri kalabalık ortamlara sahip mekanlar da tercih edilirler.

Bunların yanında tuvalet kağıtları, havlu kağıtlar, klozet üstü kağıtları gibi kullan at ürünler her alanda kullanım ihtiyacı duyulan endüstriyel temizlik malzemeleri kategorisinde yer alır.

Yukarıda ki temizlik ürünleri temizlenecek alanlarda doğru bir şekilde kullanılmalıdır. Cam silme bezleri ile yer silmemek, tek bir kova ile büyük bir alanın tabanlarını temizlememek gerekir. Temizlik doğru yapıldığı zaman ancak hijyen sağlanabilir.

Hastalıkların geneli sıcak veya soğuktan değil aslında pis ve temizlenmeyen çeşitli mekanlar da bulunan mikroplardan kaynaklanır.

AkalKurumsal

Son yazılar

Temizlik nedir? Nasıl daha temiz olunabilir?

Hayatımızda çok önemli bir yere sahip olan temizliğin birçok tanımı yapılmaktadır. Akıl sahibi her insanın…

5 sene önce

Köpük tabaklar sağlığa zararlı mıdır?

Özellikle son dönemlerdeki çalışmalar sayesinde artık köpük tabak ürünleri çok daha doğa dostu tasarım altında…

5 sene önce

Köpük tabak nereden alınır?

Pek çok organizasyonda yoğun olarak kullanılan köpük tabak modelleri, kullan at özelliğiyle sağlıklı bir imkan…

5 sene önce

Köpük tabak nerede satılır?

Bazı malzemeler insanların hayat kalitelerini yükseltmektedir. Bu ürünlerden birisi de köpük tabak olarak kullanılmakta olan…

5 sene önce

Köpük tabak nedir? Köpük tabak ne demek?

Köpük tabak, gıda piyasasında gün geçtikçe yaygın bir şekilde kullanılan malzemedir. Köpük tabaklar çeşitli olmasıyla…

5 sene önce

Köpük tabak nasıl yapılır?

Günümüzde hem hijyen açısından, hem de kullanım açısından pratik olan köpük tabakların ev dışındaki yerlerde…

5 sene önce