Kategoriler: Temizlik Malzemeleri

Kristalize cila nedir?

Kristalize cila mermer, traverten ve algomera gibi zeminlerde uygulanmaktadır. Defalarca cila işlemi yapılmış zeminlerde uygulanarak daha canlı, parlak durmasını ve ilk yapıldığı gibi orijinal görüntüye kavuşmasını sağlamaktadır. Kristalize cila yapımı katyonik wax,oksalik asit ve magnezyum fluro silikat gibi maddelerin doğru oranda ve doğru sıralamayla bir araya getirilmesiyle oluşmaktadır. Kristalize mermer cilası uygulaması iki şekilde olabilmektedir.

Islak Zemine Kristalize Uygulaması

Kristal cila uygulaması yapılacak olan alan diğer toz ve pisliklerden arındırılmalıdır ve durulanmalıdır. Zeminin yeterince kurumasına gerek duyulmadan tek diskli yer yıkama makinesiyle birlikte ıslak kuru makinesi, beyaz ped ve çift kovalı paspas ve tek diskli makinenin su tankı da kullanılmalıdır. Belirli oranlarda hazırlanan kristalize cila malzemesi ve ilaveten bir ölçek su ilave ederek iyice çalkalanmalıdır.

Paralel çizgiler halinde dökülen karışım beyaz ped takılı tek diskli yer yıkama makinesiyle oval hareketlerle yapılır. İşlem sırasında her yerin orantılı yapılmasına, işlem uygulanmayan yerin kalmamasına dikkat edilmelidir. Kristalize cila işlem sırasında kurumasına engel olmak için makinenin su tankından zemine su verilmeli ve daha sonra bol su verilerek tekrar uygulanır ve son olarak bütün alan bittiğinde zemindeki su vakumlanır. Tek diskli makinenin altına temiz beyaz ped ile tekrar kuru olarak geçilirse daha parlak ve aydınlık olur.

Sprey Kristalize Cila Uygulaması

Mermer, traverten gibi doğal taş zeminlerin cila kimyasal karışımlarıyla sert hale getirerek taştaki gözeneklerin doldurulması işlemidir. Bu kristalize cila yöntemi diğer cila yöntemlerine göre daha ucuz ve zeminlerinizde kristalize uygulaması sayesinde temizlik ve hijyen sağlamaktadır. Cila yapılamadan önce her türlü eşyalar koruma altına alınır veya cila yapılacak alandan uzaklaştırılır. Daha sonra cilalanacak alan makine altına siyah keçe takılarak temizlenir. Cila pedi takılan makineyle birlikte hazırlanılan kristalize cila malzemesi 1-2 kez fıslatılır ve kuruyana kadar makine ile geçilir.1. kat tamamlanır fakat etkili bir cila için 7 kat cila bile yapıldığı olmaktadır. Cilalama işlemi yeterli olduğu düşünüldüğünde makineye beyaz ped takılı ve tüm zemin parlatılır.

Tüm işlemleriniz için bu işi profesyonelce yapan kişilere yaptırmanız tavsiye edilir. Çünkü kristalize cila belirli oranlarda, belli sıralamayla hazırlanıp belli tekniklerle yapılırsa etkili sonuçlar elde edilebilir.

AkalKurumsal

Son yazılar

Temizlik nedir? Nasıl daha temiz olunabilir?

Hayatımızda çok önemli bir yere sahip olan temizliğin birçok tanımı yapılmaktadır. Akıl sahibi her insanın…

5 sene önce

Köpük tabaklar sağlığa zararlı mıdır?

Özellikle son dönemlerdeki çalışmalar sayesinde artık köpük tabak ürünleri çok daha doğa dostu tasarım altında…

5 sene önce

Köpük tabak nereden alınır?

Pek çok organizasyonda yoğun olarak kullanılan köpük tabak modelleri, kullan at özelliğiyle sağlıklı bir imkan…

5 sene önce

Köpük tabak nerede satılır?

Bazı malzemeler insanların hayat kalitelerini yükseltmektedir. Bu ürünlerden birisi de köpük tabak olarak kullanılmakta olan…

5 sene önce

Köpük tabak nedir? Köpük tabak ne demek?

Köpük tabak, gıda piyasasında gün geçtikçe yaygın bir şekilde kullanılan malzemedir. Köpük tabaklar çeşitli olmasıyla…

5 sene önce

Köpük tabak nasıl yapılır?

Günümüzde hem hijyen açısından, hem de kullanım açısından pratik olan köpük tabakların ev dışındaki yerlerde…

5 sene önce