Temizlik malzemeleri kullanılırken dikkat edilmesi gerekenler

Yazar: AkalKurumsal
Temizlik Malzemeleri Kullanılırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Temizlik ürünlerini günlük hayatımızda sürekli olarak kullanıyoruz. Evimizde iş yerimizde kişisel bakımımızda ve çocuklarımız için özel bakım gereken gıda ve oyuncak gibi malzemelerde sürekli olarak kullandığımız temizlik ürünlerinin bazı özelliklerine dikkat etmeliyiz. Örneğin beş yaşa kadar olan bebeklerin beslenme gereçlerini ve giyim eşyalarını temizlerken kullandığınız temizlik malzemesinin içeriğinde amonyak veya tuz ruhu olmamasına özen gösterebilirsiniz. Bebek eşyalarını yıkarken daha fazla yumuşatıcı kullanabilirsiniz. Bebeklerin ve çocukların kokuya karşı hassasiyeti ya da alerjik astımı varsa kokusuz ürünleri tercih etmelisiniz. Hatta sadece çocuklar da değil alerjik astımı olan yetişkinlerin eşyalarında da kokulu temizlik ürünleri kullanmamalısınız. Yastık yorgan gibi tüm gece uyku halinde yakın olacağınız ürünlerde yoğun kokulu parfümler kullanmayınız. Uyku esnasında nefes alıp verme refleksimiz yavaşlar bu yüzden de daha az oksijen alırız. Bu sebeple uykudayken tıkanmamak ve rahat nefes almak için daha az kokulu temizlik ürünleri tercih edebilirsiniz.

Çocuk eşyalarının özellikle bebek eşyalarının temizliğinde en baş yardımcınız sıcak sudur. Deterjanları çocuklar ve hassas ciltler için seçebilirsiniz. Bebek deterjanları tercih edebilirsiniz. Günlük ev temizliğinde de eğer kesik temizlik malzemesi kullanmanız gerekiyorsa muhakkak cam ve pencereden temiz hava alabileceğiniz bir alan oluşturunuz. Cam ve kapı kapalıyken banyo ve tuvaletlerinizde çamaşır suyu ve kireç çözücü kullanmayınız. Bahsi geçen yoğun temizlik malzemelerine çıplak elle dokunmayınız. Muhakkak eldiven kullanınız.

Mutfak gereçlerinizi çamaşır suyu ile yıkamak gereği duyduğunuzda mutlaka bol su ile durulayınız. Mutfak gereçlerini sadece bulaşık deterjanı ile yıkamış olsanız durulama işlemine özen gösteriniz. Deterjan artıkları sağlık açısından tehlikelidir. Alerjik reaksiyonlara da ortam hazırlayabilir. Evinizin yerlerini silerken silme suyunuza çamaşır suyu ekleyebilirsiniz sıcak su kullanabilirsiniz. Bu şekilde zemin temizliğinizi daha da kolaylaştırırsınız. Temizlik malzemeleri tercih ederken evinizdeki kişilerin alerjik bir durumu var ise muhakkak uygun ürünler tercih ediniz. Çocukların olduğu evlerde yer temizliğinde ve çocuğun elle dokunabileceği her alanda mutlaka deterjan uygulamasından sonra duru su ile deterjanı temizleyiniz.

Tuvalet temizliğinde de kullandığınız deterjanları bol su ile temizlemeyi ihmal etmeyiniz. Mikropları öldürmek için yoğun temizlik malzemesi kullanmak etkili bir çözüm olsa da temizlik bitiminde bol su ile durulamayı ihmal etmemelisiniz. Ellerinizi sık sık yıkamayı ve duru su ile temizlemeyi de unutmayınız.