Detaylı araç temizliği nasıl yapılır? Püf noktaları ve faydalı bilgiler

Yazar: AkalKurumsal
Detaylı Araç Temizliği

Profesyonel, kaliteli, mobil buharlı temizlik hizmetleri ile otomobiller artık çok daha hijyenik. Size en iyi mobil detaylandırma deneyimini sunan araç bakım servislerinde hızlı bir araba yıkamaya, eksiksiz bir iç temizliğe ya da arabanızın yepyeni görünmesini sağlayacak eksiksiz bir otomatik ayrıntıya ihtiyacınız olsun, tüm talepleriniz anında yerine getiriliyor. Detaylı temizlik için ihtiyaç duyulan tüm ekipmanlara sahip olan otomobil bakım merkezleri araçların detaylı olarak dezenfekte edilmesi için uzman kadrosuyla hizmet veriyor.

Araç Temizlik Aşamaları

Endüstriyel bir elektrikli süpürge ile öncelikle araç çerisinde bulunan tozlar arındırılır. Detaylı araç temizliği için bir buharlı temizlik makinesi de yardımcı olabilir. Kimyasal temizlik ürünleri plastik, döşeme ve halı gibi yüzeyleri temizlemek için gerekli ürünler aracın dezenfekte edilmesini sağlar.

Silme ve parlatma malzemeleri ciddi detaylandırma çalışmaları için gereklidir. Temizlik ve cilalama için havlu kumaştan havluya, temizlik için tiftiksiz, ince kumaş bezlerine kadar her şey ekipmanların içinde bulunur. Çizilmeye gerek kalmadan yüzeylerde güzel bir parlaklık elde etmek için mikrofiber bir kumaşı kullanılır. Parlatma işlemine başlamadan önce, bezlerin artık kimyasallardan arındırılmış olduğundan emin olunması gereklidir.

Uygun Fırçalarla Yıkama

Farklı büyüklükteki fırçalar, hava deliklerinden ve diğer erişilmesi zor yerlerden gelen tozu temizlemek için bir zorunluluktur. Temizleyiciye bağlı olarak sert kıllı bir fırça, sünger veya bez gerekebilir.

Otomobilinizin iç kısmında temizlik ürünlerini kullanırken, araç yüzeylerine yönelik olduklarından emin olunması gerekir. Basınçlı yıkama makinası ile de aracın dış yüzeyi temizlenir. Araç içerisinde bulunan paspaslar en kirli olma eğilimindedir. Bununla birlikte, iç kısmın geri kalan kısmının ne kadar kirli olduğuna bağlı olarak, halıyı en son temizlemek isteyebilirsiniz.

Genel Paket Hizmetleri

Araç bakım merkezlerinde oto yıkama makinası sayesinde temizlenen araçlar daha sonra detaylı temizlik için ayrı bir bakıma alınır. Büyük kirletici maddeleri ve kalıntıları araç dışından çıkarmak için derinlemesine basınçlı yıkama. Aracın dışı hafifçe boya emniyeti sağlayan otomotiv sabunu kullanarak elde yıkanır, sonra havlu ile kurutulur. Tekerlek kuyuları yüksek basınçlı temizlenir. Lastikler yağdan arındırılır, ardından uzun süre dayanacak parlak bir parlaklık için yüksek sarmal lastik parlaklığı görülür. Tekerlek yuvaları temizlenir ve silinir. Kapı pervazları temizlenir ve silinir.