Basınçlı yıkama makinaları nasıl kullanılır?

Yazar: AkalKurumsal
Basınçlı Yıkama Makinası

Basınçlı yıkama makinaları, evlerde, iş yerlerinde, peyzaj alanları gibi açık alanlarda, bahçelerde rahatlıkla kullanılabilir Kısa sürede temizlik yapmak isteyenler için, deterjanlı ya da deterjansız temizliğe olanak sağlayan basınçlı yıkama makinaları mevcuttur.

Endüstriyel kullanım için, sektörel ihtiyaçlara yönelik basınçlı yıkama makinası bulunmaktadır. Farklı birçok modeli bulunan basınçlı yıkama makinalarının, hem kişiler hem kurumlar hem de profesyoneller rahatlıkla kullanabilmektedir.

Basınçlı yıkama makinaları, bshçe temizliğinde, havuz temizliğinde ve araba temizliğinde rahatlıkla kullanılmaktadır. Aynı zamanda da hobi olarak kullanım dışında, sanayi tipi temizlik alanlarında, oto yıkama tesislerinde profesyonel alanlarda da kullanılmaktadır.

Basınçlı Yıkama Makinalarının Kullanımı

Basınçlı yıkama makinalarının çalışması, pompa vasıtası ile dış kaynaktan gelen suyun çekilerek nozula basınçlı olarak aktarılması diye adlandırılmaktadır. Basınçlı yıkama makinası, dış kaynaktan alınan su için bir kompresör görevi görmektedir.

Nozulun ucuna pompa tarafından hızla basılan su, 150 ile 350 bar basınca kadar çıkabilmektedir. Bu sebeplerden ötürü de basınçlı yıkama makinaları hem günlük işlerde hem profesyonel alanlarda kullanılabilmektedir.

Basınçlı yıkama makinalarının kullanımı ile ilgili belli püf noktalar bulunmaktadır. Dikkat edilmeden çalıştırılan ve kullanıma başlanan makinalar yaralanmalara sebep olmaktadır. Öncelikle hatlara hava girmemesi adına tüm hortum bağlantıları sıkılmalıdır.

Daha sonra püskürtme çubuğunun, yıkama başladığında geri tepmeyi engellemek adına düşük ayara getirilmelidir. Kaynaktaki su musluğu, tamamen açıldıktan sonra, pompayı başlatmak ve sistemden hava çekmek için sprey değnek tetiği sıkılır.

Basınçlı Yıkama Makinalarının Kullanım Aşamaları

Sprey tetiği sıkıldıktan sonra, makina çalıştırılmalıdır. Çalışır vaziyetteyken tetiğin 3-4 dakikadan daha uzun sürede kapalı kalmaması gerekmektedir. Tetik kapalıyken ve yıkayıcı çalışırken, basınç ayarlarının yapılması gerekmektedir. Daha sonra basınçlı yıkama makinası kullanıma hazır olacaktır.

Bu makinalar, güverte yıkamada, garaj temizlemede, oto yıkamada kullanılmaktadır. Hem hobi olarak hem de profesyonel olarak tercih edilmektedir. Önemli olan puf noktasının, güvenlik önlemleri alınarak çalıştırılmaya başlanması olduğu unutulmamalıdır.

Farklı modellerde imal edilen basınçlı yıkama makinaları, istek ve taleplere göre satışa sunulmaktadır. Kullanım alanları oldukça geniş ve kullanışlı makinalar olarak tüketicilerin hizmetine sunulmaktadır.