Oto yıkama açma maliyeti nedir? Oto yıkama açma maliyeti hakkında bilgi

Yazar: AkalKurumsal
Oto Yıkama Açma Maliyeti

Günümüzde çoğu kişinin şahsi arabası bulunmaktadır. Bir çoğumuz arabamızı haftalık yıkatırken bir çoğumda aylık olarak yıkatmaya veririz. Kimimiz araba yıkamaktan zevk almaktadır. Peki bu işi mali kazanca nasıl dökeriz? Tabi ki bir oto yıkama açma bu işte büyük kazançlar sağlar. Öyle ise oto yıkama açmak için bize gereken maliyet ne kadar olacak. Öncelikle oto yıkama açabilmemiz için neler gerekli biraz bunlar hakkında konuşalım.

İlk önce iş yerini açacağımız semti iyi tanımamız gerekmektedir. o semtte başka oto yıkama dükkanları var mı yok mu bunları iyice araştırdıktan sonra gidip iş yeri açabilmek için bir başvuruda bulunmamız gerekmektedir. Başvurumu yaptıktan sonra dükkanın durumuna göre kiralıksa kira kontratı satılıksa tapuyu yetkili yere vermemiz gerekiyor.

Peki bu iş bu kadarla bitiyor mu? Tabi ki yapmamız gereken bir kaç işlem daha var. İmar müdürlüğünden belge almanız ve vergi dairesine gidip belli başlı formları doldurmanız gerekmektedir. Bu işlemleri tamamladıktan sonra dükkanınızı açabilirsiniz. İşte şimdi maliyetini konuşabiliriz.

Oto yıkama dükkanının maliyeti

Öncelikle bu işte yeni iseniz ve çok fazla bir sermayeniz yok ise küçük bir dükkan açarak bu işe başlayabilirsiniz. Ortalama olarak dükkan ve içindeki malzemeler için 20000 ve 25000 arası bir miktarı gözden çıkarmanız gerekmektedir. Oto yıkama makinası bu iş için gereken en önemli malzemelerden bir tanesidir. Oto yıkama makinaları kalitesine göre fiyat değişikliği gösterebilmektedir.

En düşük 200 civarında bir makine bulabilirsiniz. Bunlar dışında süpürge makinesi ve belli başlı küçük malzemeleri uygun fiyata rahatlıkla alabilirsiniz. Şuan bir çok oto yıkama dükkanlarında basınçlı yıkama makinası bulunmaktadır. Gelin birazda bu cihazlar hakkında konuşalım.

Basınçlı su püskürtme makinesi

Bir çok oto yıkama dükkanında bulunan bu makine son zamanlar çok kullanılan bir ürün olmuştur. Suyu çok sert püskürttüğü için çok kullanışlı bir cihazdır. Ortalama olarak basınçlı yıkama makinaları 110 ve 150 bar arasında su püskürtür. Bu sayede arabanın üzerindeki kiri atmak çok daha kolay olmaktadır. Ortalama olarak bu cihazların fiyatı da 250 civarından başlayıp marka ve kalitesine göre değişiklik göstermektedir.