En çok kullanılan ofis malzemeleri

Yazar: AkalKurumsal
En Çok Kullanılan Ofis Malzemeleri

Bir gün yirmi dört saat ve bizler günün en az sekiz saatini ofislerimizde iş yerlerimizde öğrenci olarak hayata devam ediyor isek okullarımızda geçiriyoruz. Zamanın genelini geçirdiğimiz ofislerimizin bize neşe veren ilk kaynağı şüphesiz ki çay kahve soda. Gerçekten ofislerimde ödülümüz neşe kaynağımız bu ikramlar. Özellikle masa başı çalışan personellerin bir diğer keyfi ise hayatlarını kolaylaştıran ofis malzemeleri. Ofis malzemeleri gerçekten işimizi kolaylaştıran en önemli aparatlardan.

Klasörler, perfore kalem setleri, telli dosya, seti ayarlanabilen evrak rafı, hesap makinaları, kalem, tipli sıvı siliciler, A4 kağıtları, makaslar, bant makinesi, fosforlu kalemler, asetat ve CD kalemleri, perfore kovalar, çöp kovaları, maket bıçakları, katalog dosyaları, fermuarlı dosyalar, evrak kutuları ve ufak bloknotlar. Eminim içinizde bu malzemelerden en az birkaç tanesi olmazsa olmazı olanlar vardır. Bir kimyager için asetatlı kalem olmazsa ciddi anlamda düzen bozulabilir. Günümüz bilgisayar kaydı ile yürüse de yapılan numunelerin kimyasal şişelerin ve hammaddelerin üzerine mutlaka isim kod vb girilir. Bankacılar için zımba delgeç dosyalar ve zarflar elzemdir. Daha nice işletmenin nice farklı sektörün kendi alanına göre kullandığı ofis malzemeleri kesinlikle işleri yoluna koymak için gönderilmiş elçilerdir. Nasıl mı?

Bir kurumun kayıt işlerinde görev aldığınızı düşünün. Günde maksimum üç yüz kayıt alıyor olun çok değil. Atacınız yok zımbanız yok dosyanız yok ve büyük klasörleriniz yok. Şeffaf dosyanızı da unutmayalım. Sonuçta bir dosyayı ya da ufacık bir kâğıt parçasını dahi saklamaktan daha önemli bir şey var ise o da evrağa zarar vermeden saklamaktır. Poşet dosyaya koyulan bir evrak sararma yapmayacaktır. Hatta çok ciddi evraklar için yanmaz dosyalar dahi mevcuttur. İşte ofis malzemeleri A’dan Z’ye işlerimizi düzene sokan yardımcılarımızdır. Bu kırtasiye ürünleri sayesinde tüm izlenebilir ölçülebilir faaliyetlerin takibi düzen ve hijyen içinde yapılır.