Karton espresso bardağı

Yazar: AkalKurumsal
Karton Espresso Bardağı

Karton espresso bardağı hem fiyatı hem de kullanılışı açısından el yakmayan bir üründür. Karton bardak ucuz kâğıttan üretilmiş pratik ürünlerdir. ( ucuz kâğıt = karton) En az cam kadar sağlıklı ürünlerdir. Plastik ürünlere kıyasla maliyeti düşük ve daha sağlıklıdır. Karton bardaklar genellikle üstünde belli bir markanın logosunu taşıyacak şekilde tasarlanır. Logosuz, evsel kullanım için üretimleri de mevcuttur. Evsel kullanım diyerek de sınırlandırmamak gerekir. Ev dışında zaman geçirilen yerler bardakların temel kullanım alanıdır. 
     
Kâğıt bardaklar, kâğıdın ıslanma algısını terse çevirircesine dayanıklıdır. İçi kaplama olabileceği gibi sadece kâğıttan üretilenleri de mevcuttur. Genellikle üretildiği firma için firmanın adı ve logosunu içerir. Bazen de reklam vermek isteyen firmalar, marka ve logolarını bastırarak hazırladıkları bardakları okul, hastane vb. yerlerin kantinlerine vererek reklamını sağlayabilir.
     
Her türlü içecek için uygun olan karton bardaklar çay ve kahve kültürünün yaygın olduğu ülkemizde çokça tercih edilen ürünlerdir. Plastik bardakla kıyaslanınca kullanım kolaylığı bu bardakların tercih edilişini artırmaktadır. Hazır gıda sektörünün vazgeçilmez ürünleridir. Espresso bardakları her türlü kahve için kullanılsa da boyutları onu özel kılmıştır. 
    
Çok kullanılan ürünler olması bu ürünleri her yerde bulmayı ya da bulunmasını kolaylaştırır. Herhangi bir satış noktasında, market vb. yerlerde bulmak mümkündür. 
    
Karton espresso bardaklarının genel özellikleri: 4oz/100 cc olması, boyutunun espresso kültürüne uygun olmasıdır. Kahve veya çayı soğutmayacak ortalama bir büyüklüktedir. 4oz/100 cc bardaklar genellikle 6 cm yüksekliğindedir. Bardakların ağız kısmı 5,5 cm kalınlığında katlamalıdır. Bu kat sıcak içecek tüketirken dudakları yakmayı önlemek için tasarlanmış çok yararlı tasarımlardır. Ayrıca kâğıt bardakların hafif ve kolay taşınabilir oluşu, fazla yer kaplamaması tercihini artırmaktadır. Ülkemizde de üretimi mevcut olduğu gibi birçok tüketici de Çin’den toptan olarak sipariş verebilmektedir.