Konstantre çamaşır deterjanı nedir? Avantajları nelerdir?

Yazar: AkalKurumsal
Konsantre Çamaşır Deterjanı

Çağımızda gıdalar gibi lekeler de malum çeşitlendi. Mürekkep lekesi, nar lekesi, kahve çay lekesi derken; tüm ev kadınlarını birer kimya uzmanı yaptı şu lekeler. Eskiden sabun tozu veya beyaz sabunlarla; iş kör topal ilerlerken; günümüzde lekeleri çıkarmak için deterjanlar bile yeterli olmayabiliyor artık. 21.yüzyıl kadını teknolojiden ve kimyasal ilerlemenin nimetlerinden faydalanıyor. Bunlardan biri de konsantre çamaşır makinası deterjanları. Konsantre deterjan; daha da yoğunlaştırılmış formülle; içindeki etkin maddelerinin gram başına düşen miktarı daha da arttırılarak oluşturulmuş; temizleyici gücü iki kat daha fazla olan deterjan türüdür.

Çevre kirliliği günümüzde ileri boyutlara geldiği için firmalar daha az deterjanla daha çok temizlik sağlamak adına konsantre deterjanlar atılan yeni bir adımdır. Deterjanlardaki fosfat ve çeşitli kimyasallar; ve de onların ambalajları zaten doğaya yeteri kadar yük olmaktadır. Bunu azaltmak için bilim adamları tarafından formülleri geliştirilmiş deterjanlara biz; konsantre(yoğun) deterjanlar adını vermekteyiz. Yani siz 150 gr. deterjanla yıkayacağınız çamaşırı;100 gr.la yıkıyorsunuz. Böylelikle deterjan tasarrufu sağlanıyor. Bu da aynı zamanda para tasarrufu demek.

Yeri geldiğinde bir ampulün yaktığı kadar da enerji tasarrufu etmiş oluyorsunuz. Enerjinin çok kıymetli olduğu günümüzde çoğunluğa vurduğunuzda bu önemli bir rakam ediyor. Konsantre deterjanlar bütçenizi rahatlatıyorlar; hem de çevreyi daha az kirletiyorlar. Duyarlı her birey; konsantre deterjanı tercih ederek; çevre ve gelecek adına önemli bir şey yapıyor. Bir yolda doğaya bırakılan tonlarca deterjan miktarı büyük ölçüde azalıyor. Çevreyi ve doğa mirasını korumak adına bu bile önemli bir adım!

Konsantre deterjanlar; alışkanlıklarımızı da değiştiriyor; çamaşır yıkama süresi daha da kısalıyor; bu da elektrik zaman ve su tasarrufu demek. Nitelikli su kaynaklarının giderek azaldığını; ve gelecekte suyun önem kazanacağını düşünürsek; bunlar hiç de göz ardı edilecek gerçekler değil. Faturalarımız giderek daha da düşecek. Bunu hangi birey istemez ki? Konsantre deterjanlarda kirleri çözden aktif maddeler ağırlığına göre epey arttırıldığı için; kirleri yok etmede normal deterjanlara göre daha avantajlılar. Sadece ana yıkamayla konsantre deterjanlar sayesinde istediğiniz temizliği elde etmeniz artık hayal değil günümüzde. Yeter ki; iyi bir markanın; güvenilir konsantre deterjanını alalım. Doğru ürün kullanıldığında istediğimiz temizliği daha az enerjiyle elde etmemiz kaçınılmaz. Artık konsantre deterjanlar sayesinde bırakın çocuğunuz özgürce koşsun eğlensin ve kirlensin. Siz de özgürce yiyip; için ve mutfakta eğlenin. Kirlenmekten korkmayın; çünkü lekeler için konsantre deterjanlar en büyük yardımcınız!