Köpük tabak fiyatı hakkında bilgi. Köpük tabak maliyeti nedir?

Yazar: AkalKurumsal
Köpük Tabak Fiyatı

Köpük tabak, günlük hayatta da içimize kadar girmiş, hayatı kolaylaştıran plastik strafor köpükten yapılan ve pek çok türüyle farklı alanlarda kullanılabilen bir materyaldir.

Hayatımızın her anında bizi bulaşık yıkamaktan da kurtaran köpük tabak her plastik ürün kullanımında olduğu gibi normal kullandığımız cam ya da porselen tabaklar gibi sürekli kullanıma uygun değildir. Aynı zamanda suya dayanıklı olan bu ürünler içerisinde sıvı gıdalarında bulundurulmasına uygundur.

Köpük Tabakların Kullanımı

Köpük tabaklar genellikle tek kullanımlıktır ve plastik olduklarından dolayı kanserojen madde içermektedirler. Bu yüzden içlerine kanserojen maddeyi aktif hale getirecek çok sıcak gıdaların koyulması tavsiye edilmemektedir.

Nikah, nişan, düğün, mevlüt gibi yemekli davetlerde çok bölmeli plastik tabakların kullanımı büyük bir kolaylık sağlamaktadır. Aynı zamanda kapaklı, tek bölmeli ya da isteğe bağlı dört – beş bölmeli köpük tabak üreten yerler de mevcuttur.

Köpük Tabakların İmhası

Köpük tabaklar plastik olduğundan dolayı doğada uzun yıllar varlığını koruyabilen ve içerdiği kanserojen maddeyle insana zarar verdiği gibi yok olmamasıyla doğaya da zarar veren eşyalardır. Ancak Akdeniz Üniversitesi tamamen doğal yollarla üretilmiş ve doğada kendisini altı ay – bir yıl gibi bir sürede yok eden köpük tabak üretimi yapmayı başarmıştır. Bu sayede daha az zararlı olması beklenen ürünün patent başvurusu yapılmış bulunmaktadır.

Köpük Tabakların Maliyeti

Köpük tabaklar maliyet açısından da uygun, 100 tanesi 20 – 25 Türk lirası gibi cüz-i miktarlarda bulunabilinecek eşyalardır. İçlerine sıcak gıdalar koyup içerisindeki kanserojen madde aktifleştirilmediği taktirde pasta, kurabiye vb. yiyecekleri koymak için gayet uygun malzemelerdir. köpük tabakların yuvarlak olanları genellikle içerisinde 100 adet bulunan paketler halinde bulunsa da isteğe bağlı daha az ya da daha çok alınabilir. Özellikle büyük davetlerde kullanılmak için 200 adet köpük tabak maliyeti yaklaşık 40 Türk lirasına tekamül etmektedir.

Strafor Nedir?

Strafor, köpük tabak yapımında kullanılan, petrolden elde edilen, beyaz renkte bir ısı yalıtım malzemesidir. Ve köpük tabakların içerisindeki kanserojen madde petrolden elde edilen strafor maddesinden kaynaklıdır. Bu yüzden köpük tabakların ya da bardakların içerisine kahve, çay çorba, sıcak çikolata vb. gıdalar koyulmamalıdır.