Köpük tabak imalatı nasıl yapılır?

Yazar: AkalKurumsal
Köpük tabak imalatı

Köpük tabak, strafor adlı maddeden elde edilen, kanserojen madde içeren ve doğada geri kazandırılması çok zor olduğu gibi yok olması da uzun yıllar alan, günlük hayatı kolaylaştırmak amacıyla yapılan, suya dayanıklı, tek kullanımlık eşyalardır.

Strafor Nedir?

Strafor, petrolden elde edilen, rengi beyaz olan asıl görevi ısı yalıtımında kullanılmak olan bir ısı yalıtım maddesidir.

Köpük Tabak İmalatı Nasıl Yapılır?

Köpük tabak imalatı, strafor adı verilen malzemeye köpükten tabaklar şeklinde isteğe bağlı olarak tek bölmeli, iki bölmeli, dört veya daha fazla bölmesi olan, kapaklı ya da kapaksız olarak şekiller verilerek elde edilen, gündelik kullanıma uygun ve tek kullanımlık şekillerde imalatı mümkündür.

Köpük Tabak Kullanımında Dikkat Edilmesi Gerekenler!

Kullanımı ne kadar kolay olsa da köpük tabak yapımının ana maddelerinden biri petroldür. Bu sebeple insan sağlığına ciddi zararlar verebilecek kanserojen madde içerir. İçerisine sıcak çay, kahve gibi gıdalar koyulduğunda bu kanserojen madde aktifleşerek köpük tabak ya da bardak içerisinde bulunan maddeyle birlikte insan vücuduna yerleşir. Bu da ileride insan sağlığını ciddi anlamda tehdit eder.

Doğa İçin De Zararlı!

Köpük tabağın insan sağlığı üzerinde etkileri olduğu kadar, geri kazandırılması zor atıklar oldukları için ve doğada da varlıklarını çok uzun yıllar koruyabildikleri için aslında çevre içinde bir tehdit sayılırlar.

Köpük Tabak Nasıl İmha Edilebilir?

Günümüzde kullanımı bu kadar yaygın olan köpük tabakları doğaya geri kazandırmak için de birçok çalışma yapılmaktadır. Akdeniz üniversitesinde tamamen doğal yollarla üretilmiş, insan sağlığına zarar vermeyen ve doğada kendini 6 ay – 1 yıl kadar bir süre içerisinde yok edebilen köpük tabak üretimi sağlanmıştır.

Yapılan açıklamaya göre üretilen bu tabakların strafor kadar dayanıklı olmasa da yapılan denemelerle tavuk vb. bir gıdayı bir hafta 10 gün kadar bozulmadan muhafaza edebildiği tespit edilmiştir.

Köpük Tabak Kullanım Yerleri

Köpük tabaklar büyük toplulukların içinde bulunduğu yemek davetleri, düğünler ya da pikniklerde bile kullanılmaktadır. Fiyat olarak da gayet uygun ücretlerle alabileceğimiz köpük tabaklar, pasta, kurabiye, fındık, fıstık, çekirdek ve sıcak olmayan gıdalar koyulduğu sürece insan sağlığına da bir zarar vermez.