Köpük tabak çeşitleri

Yazar: AkalKurumsal
Köpük Tabak Çeşitleri

Günümüzde ev ortamı dışındaki yerlerde pratik olması nedeniyle kullanımı gittikçe artan köpük tabakların birçok çeşidinin üretildiği görüyoruz. Bulaşık yıkama derdi olmayan, kullan at şeklinde kullanılan köpük tabaklar özellikle toplu yemeklerde sıkça kullanılmaktadır.

Köpük tabak genellikle polistren malzemeden yapılırlar. Yalıtım özelliklerinin iyi olması nedeniyle suya ve ısıya dayanıklıdırlar. Son yıllarda alışveriş merkezlerinde doğada daha kısa sürede çözünebilen malzemelerden de yapılan köpük tabaklar bulunabilmektedir.

Köpük tabaklar sıklıkla kullanılması, özellikle toplu olarak yaşanılan yerlerde, gıda ürünlerinden geçen bakterilerin önlenmesi açısından çok önemlidir. Köpük tabaklar kaliteli ve hijyenik ürünlerdir. Diğer tabak türlerine göre diğer bir avantajı yıkanması için harcanması gereken deterjan ve su gibi kaynakların nerdeyse hiç kullanılmamasıdır.

Köpük Tabak Kategorileri

Alışveriş merkezlerinde gidildiğinde çeşitli ebatlarda ve şekillerde köpük tabakların olduğunu görüyoruz. Hatta toptancı marketlerde sanayi tipi çok büyük ebatlardaki köpük tabaklara da rastlıyoruz. Köpük tabakları genel olarak çeşitlerine ayırmak istersek;

 * Tek gözlü köpük tabaklar,

 * Birden fazla gözlü köpük tabaklar,

 * Kapaklı tip köpük tabaklar,

 şeklinde 3 ayrı kategoriye ayırabiliriz.

Tek Gözlü Köpük Tabaklar

Tek çeşit yemek veya ürün koymak için kullanılırlar. Genellikle beyaz renkli, hafif ve ekonomiktir. En çok tercih edilen 170, 190 ve 210 mm boyutlarındaki tabaklardır. Tek kullanımlık olabildiği gibi, yıkanması halinde birden çok kere de kullanılabilir. Köpük tabak kategorileri arasında en çok tercih edilen tabaktır.

Birden Fazla Gözlü Köpük Tabaklar

Toplu yemek yenilen okullar, iş yerleri, hastaneler, taziye çadırları gibi yerlerde çok tercih edilen köpük tabak çeşididir. Yemekler birbirine karıştırmadan servis edilebilir. Bu nedenle toplu yemeklerde pratik ve hızlı şekilde servis imkânı sağlar. Birçok çeşidi olmasına rağmen çoğunlukla 3 ve 5 gözlü tipleri daha çok kullanılır.

Kapaklı Tip Köpük Tabaklar

Tek gözlü veya birden fazla gözü olan köpük tabakların kapaklı olan çeşitleri de vardır. Daha çok bir yerden başka bir yere taşınması gereken yemek veya diğer gıda maddelerin konulduğu köpük tabakların kapaklı olanları tercih edilir. Piyasada en çok bulunan kapaklı köpük tabak çeşitleri tek, 3 ve 5 gözlü olan tipleridir.