Kristalize cila nasıl atılır?

Yazar: AkalKurumsal
Kristalize Cila Nasıl Atılır

Kristalize cila, parlak zeminlerin ve daha önceden cilalanmış zeminlerin daha da canlı ve parlak görünmesini sağlayan, makina yardımı ile yüzeye uygulanan bir üründür. Genellikle traverten, mermer, algomera zeminler üzerinde uygulanan ve bu zeminlerde çok daha iyi sonuçlar alınan bir maddedir. Parlaklığın yanı sıra zemine doğal ve temiz bir görünüm kazandırır.

Kristalize cila üretimi zor bir üretim değildir. İçeriğinde katyonik wax, magnezyum fluro silikat ve oksalik asit gibi hammaddeler kullanılır. Karışım yapılacak oran az ise manuel olarak da karıştırılabilir. Fakat karışım yapılacak oran fazla ise karıştırıcı bir makina yardımı ile karıştırılması daha iyi olacaktır. Ekonomik, sağlıklı ve kaliteli bir karışım için, hammaddelerin hangi oranla ve hangi sırayla karıştırılması gerektiğini üretim formülünden ve kullanım kılavuzundan bakarak hazırlanması gerekir.

Kristalize cila uygulaması ise bir makina yardımı ile zemine uygulanmalıdır. Bu makinaların şarjlı çalışanları olduğu gibi elektrik süpürgesi mantığı ile de kullanılan modelleri vardır. Öncelikle makinanın altına temizleme pedi takılarak, makinanın su tankına su ve cila sökücü koyularak su tankı makinadaki yerine yerleştirilir. Zemin yıkamaya başlanır. El yardımı ile ittirilen makina ile zemindeki eski cila, kir, yağ ve pislik temizlenir. Çıkarılan kir artıkları vakumlanarak çekildikten sonra zemin duru ve temiz su ile silinerek kuruması beklenir. Makinanın altına cila için kullanılacak olan çelik yünü malzemesi takılır. Cila 1-2 metre karelik bir alana dengeli bir şekilde püskürtülür. Cila püskürtülen zemin üzerinde makina ileri ve geri hareket ettirilerek zemin parlatma işlemine başlanır.

Zemin parlayana kadar bu işleme devam edilir fakat istenilen sonuç alınmaz ise sonuç alınana kadar işleme devam edilebilir hatta bir kaç kez tekrarlanabilir. Cila zeminde kuruyup parladıktan sonrada kuru bir paspas yardımı ile zeminde kalan keçe parçacıkları zeminden arındırılarak zemin temizlenir. İyi ve sağlıklı sonuçlar için zemine kristalize cila işlemi düzenli olarak uygulanmalı, her kullanımda yeni temizleme pedi, yeni keçe ve yeni kimyasallar kullanılmalıdır. Ayrıca kullanılacak makinanın şarjı kontrol altında tutulmalı, temizliği ve bakımı düzenli olarak yaptırılmalıdır.