Ofis kırtasiye malzemeleri nelerdir?

Yazar: AkalKurumsal
Ofis Kırtasiye Malzemeleri Nelerdir

İş dünyasında profesyonel bir çalışma her zaman iyi sonuçlar doğurur. Nedeni ise profesyonelliğin yaptığımız işe eksiksiz odaklanmamız gerektirdiğini bilmektir. İşinizi yapım aşamasındayken, yaparken, bittiğinde en iyi sonucu alarak bitirmek istiyorsanız detaylara dikkat edilmesi gerekir. Birde ofisinizde bu işin gizli aktörleri vardır. Onlar hep ordalardır ancak işinizin sürükleyici bir tarzda devam etmesi onlara bağlıdır. Ofis kırtasiye malzemeleri bu püf noktadır işte. Kalem ve çeşitleri, silgi, daksil, dosya, klasör, kâğıt çeşitleri, zımba, delgeç, zarf açacağı, zarf çeşitleri, dosya rafı, kalem kutusu illaki olmalı.
 
Öncelikle ofisinize geldiğinizde yapmanız gereken işinizi sürdürürken kırtasiye malzemeleriniz hazır olmalı. İlk olarak kalem. Kalemler sizin yazma isteğinizi artırıcı ve ellerinizi yormayacak kalitede olması gerekir. Ayrıca her iş için lazım olması gereken kalem farklı olabilir; dolma kalem, tükenmez kalem, kurşun kalem, renkli kalemler vs. Ardından kâğıtlarınız olmalı farklı boyutlarda (A4-A5 vs.) ve not kâğıtlarınız mutlaka bulunmalı. Ofiste ne şekilde çalışırsanız çalışın mutlaka arşiv ve dosyalama için büyük, küçük, klasörlü tarzlarda dosyalarınız olmalı. Nedeniyse dağınık ortam işe müsait değildir. Ve evrak işlerinin olmazsa olmazı delgeç, zımba ve şeffaf dosyalar. Bunlar olmazsa düzgün bir dosya ve arşivleme beklemeyiniz. 

Kalem çeşitleri için ayrı ayrı silgiler bulundurabilirseniz sizin için faydalı olur çünkü farklı kalem türleri aynı silgilerle silinmemektedir. Çekmecenizde mutlaka farklı renklerde ve bir kaç çeşit ebatta zarflarınız olsun en zor zamanda kurtarıcınız olacaktır zarf çekmeceniz. Çalışma masasındaki düzensizliği gidermek için mutlaka kalem kutusu, notluk, dosya rafı bulundurun. Bir duvara asacağınız not tahtası da dağınıklığı alması için gereklidir. 

Kısaca eğer bir liste yapıp kırtasiyeden ofis kırtasiye ürünleri alacaksanız işinizin sabahtan akşama kadar olan kısmını gözden geçirin ve ne tür gereçler gerekiyor hepsini yazın. Ayrıca kesinlikle listeye bakıp eksikleri tamamlaması için alışveriş yaptığınız yere danışın ki bu sayede işinizin en önemli anında olmayan ufak bir malzeme işinizi berbat etmesin. Mesela ataç, daksil gibi ürünler en son anda aklımıza gelir.Ofisiniz sizin işinizdir. Onu güçlü tutarsanız işiniz size başarıyı getirecektir.