Roller kalem nedir? Nasıl doldurulur?

Yazar: AkalKurumsal
Roller Kalem Nedir Nasıl Doldurulur

Kalem denilince akla yüzlerce farklı çeşit gelir. İlk kalemle küçük yaşlarda tanıştığımızda tükenmez mi kurşun mu ya da başka bir çeşit mi aklımıza gelmez. İlkokula başladığımızda ilk kez kurşun kalem ile tanışırız. Onu diğer kalemlerden ayırt edebilir duruma ancak bu zaman geliriz. Daha sonraki yıllarda ise artık diğer kalemleri de ayırt etmeye başlarız. Tükenmez kalem dolma kalem gibi çeşitler olduğunu mürekkep denilen sıvı ile çok farklı çeşitlerde kalem yapılabildiğini öğreniriz.

Günümüzde kalem çeşitleri denilince akla pek çok çeşit geliyor. Çünkü her çeşit kendi içerisinde de onlarca çeşide ayrılabiliyor. Bunların bir tanesi roller kalem. Roller kalem bazılarının hala tükenmez diyip geçtiği bir çeşit kalemdir. Belki de bir yazıda gerçekten onun özelliklerine sahip olan bir kaleme ihtiyaç duymadıkça o kalem her zaman bizler için tükenmez kalem olarak kalacaktır. Peki roller kalem nedir nasıl doldurulur? Evet, bu kalem aynı zamanda doldurulabilen bir kalemdir. Tükenmez kalemlerin tersine doldurup defalarca kullanabilirsiniz.

Roller denilen teknoloji sizlere tükenmez kalem ile dolma kalem arasında bir çeşit sunmaktadır. Bu kalem dolma kalemde olduğu gibi mürekkebi çok daha akışkan şekilde yazı yazmamızı sağlar. Kâğıda yazı yazmak için çok fazla bastırmaya gerek kalmaz. Kâğıda dokunması ile mürekkebi kâğıtta görebilirsiniz. Tükenmez kalem de ise biraz daha fazla bastırarak yazmaya ihtiyacınız olacaktır. Kâğıda tükenmez kalemi dokundurduğunuzda noktadan başka bir şey göremeyiz. Mürekkep kısmı daha koyu kıvamlı olan bu kalemleri rollerlar gibi doldurmak da mümkün değildir.

Artık tükenmez kalem ve roller arasındaki farkı biliyoruz. Gözümüzün önünde canlandırırsak tükenmez kalem daha az akışkan roller kalem daha fazla akışkan. Tükenmez kalem doldurulamazken roller kalem doldurulup tekrar kullanılabiliyor. Bunu nasıl yaptığımıza gelince bu tarz kalemler genellik bir yerinden vida sistemi ile açılabilen kalemlerdir. Kalemin üst ve alt bölümlerini bu şekilde birbirinden ayırmak mümkündür. İşte böyle de kalemin içerisindeki tüpe ulaşabilirsiniz. Bu tüp kalemin içerisinde bulunan mürekkebin muhafaza edildiği kartuştur. Burada tutulan mürekkep yazı yazmak istediğimizde hareketlenir ve yazı yazılır. Kaleminizin mürekkebi biter ve yazı yazmamaya başlarsa bu kartuşu kapak kısmından açmanız gerekecektir. Kapağı açıp içerisine uygun mürekkebi koyun ve kapağı kapatın. Bu şekilde kaleminiz tekrar yazmaya başlayacaktır.

Kaleminiz sürekli bitiyorsa tükenmez yerine roller kalem tercih etmek sizler için daha avantajlı olacaktır. Bittiğinde doldurabilme özelliği hem ekonomik yönden hem de zaman kaybı yönünden bir adım daha öndedir.