Oto yıkama mı açmak istiyorsunuz? İşte bazı faydalı bilgiler

Yazar: AkalKurumsal
Oto Yıkama Açmak

Çağımızda birçok insanın arabası bulunmaktadır. Bir çoğumuz arabamızı kendimiz yıkarken birçoğumuzda oto yıkamacıya götürmektedir. Peki kendi arabalarını yıkayanlar hiç düşündünüz mü acaba başkalarının arabasını da yıkarak bunu sermayeye dökebilir miyim diye. Peki bu iş nasıl olacak? Tabi ki bir oto yıkama açmak. Sizde oto yıkama dükkanı açarak uzun sürede bu işten bir sürü para kazanabilirsiniz. Aslında düşününce ne kadar karlı bir iş olduğunun sizde farkına varacaksınız. Peki oto yıkama açabilmek için nelere ihtiyacımız var gelin biraz onlar hakkında konuşalım.

Oto Yıkama dükkanı nasıl açılır?

Bir iş kurmak çok sabır ve istek isteyen bir iştir. Öncelikle kenarda birikmiş bir sermayenizin olması lazım yok işiniz biraz zorlaşacaktır. Eğer bu iste yeni iseniz bu işin uzmanları ile görüşüp onlardan akıl almakta fayda var. Çünkü bu iş kendi arabanızı yıkamaya benzemeyecek. Ne tür ekipmanlar, ne tür su ve sabun kullanılacak bunların detaylı bir şekilde araştırılıp bilgi edinilmesi gerekmektedir.

Para işini çözdükten sonra sıra geldi ruhsat çıkarma işine. Öncelikle bir başvuru yapma şartı bulunmaktadır. Başvuru dilekçenizi ilgili kurumlara iletip onaylandıktan sonra diğer yapmanız gereken iş eğer çalışacağınız dükkan size ait ise tapu sözleşmesi kira ise kira sözleşmesini ilgili kurumlara götürmeniz gerekmektedir. Bundan sonra halletmeniz gereken evrak işi kalıyor.

Onları da hallettikten sonra geriye oto yıkama dükkanı açmak için belli başlı bazı şartlar kalmaktadır. bunlardan bir tanesi yakınlarda bir bekleme yeri açmanız gerekmektedir. Diğer bir şart ise bir kaç araba sığacak şekilde bir yer açmanız gerekmektedir. Peki bu işleri hallettikten sonra gelelim en önemli şeye. Tabi ki oto yıkama makinası. Gelin birazda bu konu hakkında konuşalım.

Yıkama Makinaları

Belkide dükkanda en çok işe yarayacak makinalardan bir tanesidir. Oto yıkama makinaları iş yerinde olmazsa olmazlardan bir tanesidir. Çünkü gün boyu elimizden düşmeyecek bir alettir. Tabi bu aletin seçimi de büyük önem taşımaktadır. Arabanın daha sağlıklı ve temiz yıkanabilmesi için son yıllarda çok popüler olmaya başlayan basınçlı yıkama makinaları kullanılmaktadır. Diğer bir önemli makina ise arabamızın içini temizleyeceğimiz süpürge makinasıdır. Bu malzemeler iş yerinde olmazsa olmazlardandır.