Sanayi tipi bulaşık makinası alırken dikkat edilmesi gerekenler

Yazar: AkalKurumsal
Sanayi Tipi Bulaşık Makinası Alırken Nelere Dikkat Etmeliyiz

Günümüz şartlarında her şeyde olduğu gibi bulaşık sektöründe büyük gelişmeler yaşanmaktadır. Öncelikle her alanda olduğu gibi bu alanda da işletmeler için en önemli özellik tasarruftur. Zamandan enerjiden işçilikten tasarruf günümüz şartlarında çok önem kazanmıştır. Çünkü bu alanlarda yapılacak tasarruflar maliyeti düşürerek tüketiciye kaliteli ve uygun fiyatla ürün sunarak pazarda ki payı yükseltmek için şart olmuştur. Günümüz de şu kesinlik kazanmıştır ki makinalarla yıkanan bulaşıklarda daha az enerji daha az su daha az deterjan kullanılarak çok daha hijyen sonuçlar elde edilmektedir. 

Sanayi tipi bulaşık makinası seçerken dikkat edilmesi gerekenler; öncelikle ne istediğimizi planlamalıyız. Bunun için bizim kapasitemiz nedir günlük maksimum ve minimum ne kadar bulaşık yıkamamız gerekmektedir. Bunları belirlemeli buna uygun boyutlarda kapasitede bir makine seçmeliyiz. Daha sonra enerji kullanımı en dikkat edilmesi gereken özelliktir. Ayrıca, makinamızda kullanılacak sanayi tipi bulaşık makinası deterjanı da önemli bir rol oynayacaktır. Makinanın ömrü ve yıkama performansı üzerinde belirleyici etkenlerden birisi olacaktır.

Bu özeliklerin yanında kullanımının kolay olması kafa karıştıran zor kullanım menüsü olmayıp 3-4 programlık basit kullanılabilir menüye sahip makinalarla daha çok hijyen elde edilmektedir. Bunun yanında yıkanılan malzemelerin özelliklerine göre program kullanılması gerekmektedir aksi taktirde elimizdeki ekipman kısa sürede hurdaya çıkabilir.
Çizilmiş soyulmuş tabak bardak parlaklığı olmayan çatal bıçaklarla servis yapılan bir yere kimse pek gitmek istemez.

Bunun için malzemeye göre su basıncını ayarlayan programa sahip kirli göre yağlı bulaşıklar yağsız bulaşıklar bunların yapısına göre deterjan ayarlayan pompalara sahip ürünler tercih edilmesi tasarruf açısından çok önemlidir. Suda ki kireci önleyen Ya da ayrıştıran bir sistemi olan makinalar tercih sebebi olmalı çünkü kireç hem makinanın aksamlarına zarar verir hem temizliği engelleyecektir hem görünüm bozukluğuna sebep olacaktır. Tabii güvenilir bir marka olması teknik desteğin sürekli olması garanti süresi teknik servis ağının yaygınlığı gibi faktörler de göz önünde bulundurulmalıdır. 

Sonuç olarak şunu diyebiliriz ki en iyi sanayi tipi bulaşık makinası fazla karmaşık programlı olmayan en az enerji en az su en az deterjan ile en kısa sürede en hijyen şekliyle en çok bulaşık yıkayabilen uygun fiyatlı en iyi teknik servisi sunabilen bölgemizde servisi bulunan makinadır.