Sanayi tipi elektrik süpürgesiyle ıslak zeminler nasıl temizlenir?

Yazar: AkalKurumsal
Sanayi Tipi Elektrik Süpürgesi ile Islak Zemin Temizleme

Sanayi ve endüstriyel mekân temizliği iş hayatının önemli bir parçasını teşkil ediyor. İş veriminin artması ve çalışanların motivasyonu için temizlik önemli bir fonksiyon. Zemin temizliğinde su ve sabunla yapılan temizlikten daha iyisi yok. Özellikle bu ortamlar okul şirket gibi büyük ortamlarsa hem ıslak hem de kuru temizlik yapabilen sanayi tipi elektrik süpürgeleri en güzel çözümü sunuyor.

Sanayi tipi elektrik süpürgeleriyle mermer granit karo taş epoksi gibi yıkanabilir zeminlerin temizliği artık çok kolay. Bu makinelerde temiz ve kirli olmak üzere iki büyük su tankı bulunuyor. Temiz su tankından gelen deterjanlı su yıkama fırçasıyla zemine verilerek zemin temizliği yapılırken kirlenen su vakum yoluyla kirli su tankının içinde birikiyor. Bazı makinelerde çift fırça özelliği buluyor. Bu fırçalar sert ve kirli zeminleri ovarak temizlemek için tasarlanmış. Yüksek vakumlama sayesinde ardında su bırakmadığı için işlem asla zemine zarar vermiyor. Ayrıca arka kısımdaki sıyırıcı aparat ise zeminde su kalma ihtimalini de ortadan kaldırmış oluyor. Bu da zemine parlaklık kazandırıyor.  

Paspasla temizlik yapıldığında mevcut kir etrafa yayılır. Fakat sanayi tipi elektrik süpürgeleri kiri dağıtarak değil hapsederek temizlediği için kaliteli bir hijyen sağlıyor. İtme kolu ve rahat tekerlek sistemleriyle konforlu bir kullanım kolaylığı sağlıyor.  Ayrıca zemin kirliliğine göre su miktarı arttırılıp azaltılabiliyor. Temizlik sonrası süpürgenin temizliği de çok kolay. Kirli su tankında biriken kirli su herhangi bir gidere boşaltılarak makine temizlenebiliyor.

Elektrikli sanayi tipi süpürgelerde önemli bir husus da köpürmeyen yüzey temizleyicileri kullanılması. Üstelik deterjan miktarı paspasla yapılan temizliğin onda biri kadar olduğu için yüksek tasarruf sağlıyor. Elektrikli sanayi tipi süpürgelerin farklı ihtiyaçlara göre çeşitleri var. Kablolu süpürgeler okul hastane ofis otel gibi yerlerin temizliğinde kullanılırken bataryalı çeşitleri ise alışveriş merkezleri sosyal tesisler ve kablo sıkıntısı bulunan kalabalık yerlerde tercih ediliyor. Binilebilir olanları ise belediye temizliği gibi metrekaresi büyük alanların yıkanması için tasarlanıyor. Hayatı kolaylaştıran ürünlerin hayatımıza girmesiyle daha temiz bir dünya diliyoruz.