Dispenser havlu maliyet avantajı

Yazar: AkalKurumsal
Dispenser Havlu Tasarruf

Kâğıt havlular, kullanım amaçlarına göre farklılıklar göstermektedir. Z-katlamalı olarak üretilen kâğıt havlular özel olarak tasarlanan dispanser ile kullanılır. Bu sebeple farklı kullanım alanlarına uygun profesyonel hijyen kâğıtları olarak sınıflandırılır. Bu ev dışı kağıt ürünlerine z katlama havlu veya dispenser havlu denmektedir. Lokanta, kafe, bar, restoran ve bu tarz işletmelerde sıklıkla tercih edilen z-katlamalı havlu kâğıtlar pratikliği ve maliyeti yönünden uygun olması sebebiyle daha çok tercih edilir hale gelmeye başlamıştır. 

Günümüz sağlığa uygunluk ve temizlik standartları ile artık hemen hemen tüm işletmelerin tercihi haline gelen z-katlamalı kâğıt havluların her yerde sıklıkla kullanıldığını görmekteyiz. Havlu kâğıtlar ile bu tip ortak alanlarda el kurulama işlemi hızlı, sağlıklı ve pratik bir şekilde gerçekleştirilmektedir. Dispanserden kullanıldığı için kâğıt havlular her işlemde tekli olarak alındığı için normalde kullanılan rulo havlulara kıyasla %30’ların üzerinde daha az sarf edilir. Bu da havlunun sık kullanıldığı işletmelerde ciddi maliyet avantajları sağlamıştır. Hem daha pratik, hijyenik ve modern hem de daha ekonomik kullanım sağlamıştır.    

Bütün bu avantajlarının dışında mekânın mimari düzenine uygun olarak tasarlanmış çok farklı dispanserler bulunmaktadır. Cam, plastik, şeffaf, yarı şeffaf, krom, metal, seramik, ankastre ve farklı kompozit malzemelerden imal edilen dispanser modelleri mekân ile uyumluluk sağlamaktadır. Bu sayede, ortak kullanım alanları çok daha modern, şık, tarz ve birbirinden farklı bir görünüme kavuşmuştur. Bu durum hem işletmenin kimlik yapısına ve profesyonelliğine katkı sağlamaktadır hem de işletmeyi ziyarete gelen müşteriler için iyi bir intiba yaratmayı sağlamaktadır.
 
Kâğıt havlu, dispanser içerisinden manüel olarak alınır. Ürün kalitesine paralel olarak dispanserler çok uzun yıllar boyunca sorunsuz bir şekilde hizmet edebilmektedir. Dispanserlerin maliyetinin düşük olması yoğun kullanıma uygun, dayanıklı, sıhhi olması ve mevcut sisteme kolaylıkla eklenebilmesi nedeni ile oldukça pratik bir araçtır. Kullanılan kâğıt havlunun sayısını azaltıp maliyet konusunda faydalar sağladığı için, kısa sürede yapılan yatırımın geri dönüşü sağlanmaktadır. İşletmelerin kullanım koşulları ile orantılı olarak farklı boyut, gram ve özelliklerde üretilen havlu kâğıtlar özellikle kurumsal firmaların reklam ve tanıtım amaçlarına paralel olarak da imal edilebilmektedir.