Fotoselli havlu nedir?

Yazar: AkalKurumsal
Fotoselli Havlu Nedir

Fotoselli havlu; plazalar, ofisler, hastaneler, restoranlar, oteller, okullar ve dershaneler gibi insanların yoğun olduğu yerde kağıt sarfiyatını önlemek için el temizliğini sağlamak amacıyla kullanılan ev dışı temizlik kağıdıdır.

Fotoselli havlu duvara monte edilmiş otomatik ve sensörle çalışan dispanserle kullanılır. Fotosel içerisinde bulunan hareketli bıçak sayesinde bir yapraktan fazlası verilmez. Fotoselli havlu kendinden desenli, çift katlı hijyenik bir temizlik malzemesidir. Geniş bir havlu olması sayesinde eller rahatlıkla kurutulabilir. Sensörlü havluluklar üzerinden bir tane peçete alındığı için kimsenin eli değmez böylece hijyenik bir temizlik sağlanmış olur. Peçete çift katlı ve emici olması sayesinde tek kullanımda kurutma işlemi yaptığı için daha fazla peçete kullanılmasını önler.

Fotoselli havlunun genişliğine göre birçok çeşidi vardır. Bu havluların genişliğine göre de onların kullanılacağı dispanserlerinin de ölçüleri değişir. Fotoselli kağıt havluların genişlikleri 21 cm, 25 cm olarak değişir. Havluların boyları ise farklılık gösterir. Havluların üreticisi boylarını değişik ölçülerde yapabilir. Ama fotoselli kağıt havlunun dispanserinin ölçüleri sabit olduğu için havlunun eni de sabittir. Fotoselli kağıt havlu bir adet halinde satılmaz. Bu havlular ev dışı kullanım oldukları ve birçok insanın kullandığı yerlerde tüketildikleri için çok kısa bir sürede bitebilirler bu nedenle koli halinde satılırlar. Koliler içerisinde 6 tane kağıt havlu vardır. Boyları da genelde 100 mt ile 180 mt arasındadır.

Fotoselli kağıt havlu dispanserler içerisine yerleştirilir. Bu dispanserler kullanılacağı yerde bir yere monte edilerek kullanılır. Bu dispanserler elektrikle çalışabileceği gibi pille de çalışabilirler. Üzerinde bulunan sensöre el yaklaştırılarak kağıt havlu alınır. Burada havlunun boyu ve zaman aralığı ayarlanabilir. Bu şekilde çok fazla havlu kullanılması engellenmiş olur.

Fotoselli kağıt havlular tüketimin yoğun olduğu insanların çok olduğu yerlerde daha çok kullanılır. Kullanım kolaylığı sık sık kağıt havlu değiştirilmesini engellediği için tercih edilmektedir. Kolay kullanımının yanında hijyenik temizlikte sağlamaktadır. Kullanımı için alınan dispanseriyle birlikte kullanılır. İnsanların çok olduğu yerlerde tüketildiği için çok fazla kullanıma uygundur ayrıca ekonomik ve ucuz bir üründür.