Endüstriyel temizlik malzemeleri nasıl kullanılır?

Yazar: AkalKurumsal
Endüstriyel Temizlik Malzemeleri Nasıl Kullanılır

Uluslararası akreditasyon kurallarına riayet eden ve taahhütlerinden ödün vermeyen çalışma prensibimizle sektörde söz sahibi olmayı ve saygın kuruluşlar arasında yer almayı amaçladık. Küreselleşen dünyamızda ülkemizin hak ettiği yeri almasına katkıda bulunmayı sanayi ve hizmet sektöründe kalite bilinç düzeyinin yayılmasına yardımcı olmayı kendimize görev bildik. Bu bağlamda kaliteli ve güven veren hizmetlerimizle katma değer sağlamaya yönelik bir yaklaşım içindeyiz.  

Gelişen değişen ve kirlenen dünyamızda endüstriyel temizlik malzemelerinin önemi her geçen gün biraz daha artmaktadır. Yaşadığımız ortamın temizliği sağlığımızı doğrudan etkilemektedir. Bulunduğumuz ortamın temizliği oldukça sık yapılmalıdır. Temiz ortam; görünüşle sınırlı değil mutlu ve huzurlu bir yaşamın tüm kavramlarını içine almaktadır. Evimizden iş yerimize kadar her yerin temiz olması daima önceliklerimiz arasındadır. Yemek yediğimiz restoranların çay içtiğimiz cafelerin işimizi halletmek için gittiğimiz kurumların temiz olması bizim için birinci sırada önem taşımaktadır. Müşteri memnuniyeti hedeflendiğinden işletme sahipleri içinde temizlik olmazsa olmazlar arasında yer almaktadır.

Bu bağlamda; kullanılan kimyasalların ve temizlik malzemelerinin kalitesi büyük önem arz etmektedir. Özellikle endüstriyel temizlik alanında büyük gelişmeler yaşanmakta. Kimyasallar ve temizlik için kullanılan malzemelere olan ihtiyaç her geçen gün biraz daha artmaktadır. Peki temizlik nasıl yapılmalı endüstriyel temizlik malzemeleri nasıl kullanılmalıdır?  Temizlik sırasında; eşyalar düzenlenerek önce ortam hazırlanmalı ardından temizlenecek alanda kullanılacak malzemeler üzerlerinde yazan talimatlara göre sıralanmalıdır. Mobilyalar ve malzemeler ortama yerleştirilirken temizlik için kolaylık sağlanmasına özen gösterilmelidir. Yerinden oynamayacak kadar ağır eşyaların arkasında ve yanlarında boşluklar bırakılmalı ve yüzeyler pürüzsüz hale getirilmelidir.

Temizliği zor olan malzemeler yerine mümkünse yıkanabilir basit gereçler tercih edilmelidir. Kirli yüzeyi temizlerken kirlerin temiz alanlara yayılmasının önüne geçilmelidir. Temizlik malzemeleri temizlenen yüzeyden daima daha temiz olmalıdır. Öncelikle görünen yüzeyler temizlenir. Derin temizlik aşamalı olarak uygulanır.

Temizliğin mutlaka sıcak su ile yapılması gerekmektedir. Kullanılacak malzemenin etkili olması kullanılacak yere göre seçilmeli ve malzemeler standartlara uygun olmalıdır. Temizliği tamamlanmış yüzeyler sonunda kurulanmalıdır. İş bitiminde temizlik için kullanılan malzemelerin temizliğinin sağlanması da bir sonraki çalışmanın verimini artıracaktır.