Roller kalem, özellikleri ve kullanım alanları

Yazar: AkalKurumsal
Roller Kalem Nedir

Tükenmez kalem kısacası tükenmeyen kalem anlamına gelir. İçinde bulunan borudaki mürekkep biz yazı yazdıkça akmaya devam eder ve uzun süre bitmez. Dolma kalem ise bu bazlı mürekkep haznesi bulunan bir kalemdir. Uç kısmı divite benzer fakat farklı olarak içerisinde mürekkep haznesi bulunduğundan ayrıca mürekkebe batırmaya gerek duyulmaz.
 
Roller kalem ise tükenmez kaleme görünüm olarak benzer ama yazı yazarken dolma kalem gibi yazı yazar. Tükenmez kalemde yazı yazarken kâğıt üzerine bastırarak yazmak gerekir. Roller kalemde ise kâğıt yüzeyine tükenmez kalem gibi bastırmaya gerek yoktur. Tükenmez kalemden daha kolay yazı yazma avantajı sağlayan bir kalem türüdür. Ayrıca tükenmez kalemlerde sert bir yüzey üzerine kâğıda koyarak yazı yazmak isterseniz zorlanırsınız yalnız roller kalemde sert yüzeylerdeki kâğıtlar üzerine dahi kolaylıkla yazı yazabilirsiniz.
 
Tükenmez kalemlerin bir avantajıda peçete gibi yumuşak bir yüzeye yazı yazarken yüzey üzerinde herhangi bir yayılma yapmadan yazı yazabilirsiniz. Yalnız roller kalem dolma kaleme benzediğinden dolayı bu tip peçete gibi yumuşak alanlarda alan üzerinde yayılarak iz bırakabilir. Yazınız anlaşılmaz bir hal alır. 
 
Roller kalem tipleri piyasada oldukça yüksek ücretlerde olabilmektedir. Özellikle iş adamlarının kullandığı bu kalemlerin üst tarafına isim yazılabilmesi oldukça şık bir görünüm sağlamaktadır. Bu kalemleri kullananlar için bir avantajdır.
 
Roller kalemlerin uç kısımları ve içerisindeki kartuş kısmı değişebilmektedir. Önemli olan dış haznesidir ve genellikle dış hazne çelikten üretilir. 

Roller kalemde uç ve kartuş değiştirmek

Kalem kapağını açtıktan sonra açılma şekline bağlı olarak sağa sola çevirerek açılmasını sağlayın. Daha sonra Roller ucu göreceksiniz eğer uç boşta değilse kendinize çekerek çıkarın. Aynı şekilde yeni aldığınız ucu o kısıma tekrar takarak sağa sola çevirerek bastırınız.
 
Roller kalem kullanım alanı olarak her alanda kullanabileceğiniz en kullanışlı kalemlerden biridir. Ücretlerinin yüksek olmasının yanında özellikle bir kalem gurmesi iseniz bu kalemler sizinle yaşlanabilecek oldukça sağlam kalemlerdir. Uç kısımları kullanım şartlarınıza uygun olarak boyutları değiştirilebilir. İnce yazı seviyorsanız veya ince yazı yazacaksanız kalem ucu olarak 0,5 mm kullanılabilir. Daha kalın bir yazı tercih edecekseniz uç kısmı 0,7 mm olarak kullanabilirsiniz. Kalem fiyatları yüksek olanlarla birlikte düşük olan fiyatlarda bulunmaktadır. Tükenmez kalem görünümünde dolma kalem gibi yazan bu kalemler kullanım açısından oldukça rahat ve şık görüntüsü ile tercih edilebilecekler arasında.