Köpük sabun aparatı nedir? Nasıl kullanılır?

Yazar: AkalKurumsal
Köpük Sabun Dispenseri Nedir

Temizlik her yaşta, her dönemde önemli bir gerekliliktir. Gelişen teknoloji ile temizlik için kullandığımız ürünler de bu değişime ayak uydurmaktadır. Her ne kadar son dönemlerde sıvı sabunlar popüler hale gelse de katı kalıp sabunların yerini hiçbir temizlik malzemesi alamamıştır. Ancak son dönemlerde yalnızca hijyen açısından değil aynı zamanda ekonomik oluşu ile de hayatımıza köpük sabunlar girmiştir.

Köpük Sabun Nedir?

Köpük sabun, sıvı sabun gibi zor durulanmayan, kullanımı rahat bir sabun formudur. Doğru ölçüde kullanılan su sayesinde sıvı sabun köpük sabuna dönüşmektedir. Sabun şişesini 1/3 oranında sıvı sabun ile doldururken geri kalan 2/3’ünü su ile doldurmak, köpük oluşturmak için yeterlidir.

Sabun Aparatı

Bu aparat ev ve iş yerlerinde kullanılabilen, sıvı sabun koymak için kullandığımız sabunluklardır. Genellikle paslanmaz çelik ya da plastikten üretilmektedir.

Köpük sabun ile ilk kez karşılaşanlar, bu formu elde etmek için farklı bir aparat ve hortum kullanıldığını düşünse de aslında yapılan şey sıvı sabun ve su oranını doğru ayarlamaktan ibarettir. Diğer sıvı sabunlarda olduğu gibi köpük sabunlar için de algıma sensörlü sabunluklar mevcuttur.

Köpük sabunun, sıvı sabun ve katı kalıp sabunlara oranla birçok avantajı bulunmaktadır.

 – Hijyeniktir, evinizde ya da iş yerinizde bulunan kalıp sabuna en son kimin dokunduğunu ya da ne yaptığını bilemezsiniz. Bu nedenle mikrop kapma gibi riskli durumlar ortadan kalkmaktadır.

 – Antibakteriyeldir. Yıkansa dahi bulaşan bir bakteri olduğunda, kalıp sabundan ayrılması imkansızdır. Ancak köpük sabun antibakteriyel özelliği sayesinde kendi kendini temizleyebilmektedir.

 – Köpük sabunlar da diğer sıvı sabunlar gibi kutunun üstüne basarak kullanılır. Bu basım tek 1 tam sıkımdır ve fazla sabun tüketmenize gerek kalmadan elleriniz temizlenmiş olur.

 – Katı ve sıvı sabuna oranla daha kolay durulanmaktadır.

 – Konsantredir, az miktarla çok iş yapılabilir.

 – Köpük sabunlar yalnızca temizlik için erkekler tarafından değil traş köpüğü olarak da kullanılır.

Katı kalıp ve sıvı sabunlar gibi köpük formdaki sabunları da artık her yerde bulabilirsiniz. Sıvı sabunlar gibi farklı aromalara sahip olabilen köpük sabunların fiyatları da oldukça makuldür.