Permanent kalem nedir? Nasıl kullanılır?

Yazar: AkalKurumsal
Permanent Kalem Nedir

Permanent kalemin tanımı ve tarihçesini incelediğimizde kullanım alanlarının çok geniş olduğunu görüyoruz. CD ye yazı yazdığımız zaman bu yazılar ya silinir ya uçar. Silinmeyen kalıcı yazılar için her kırtasiyede bulabileceğiniz permanent kalemle yazmanız gerekir. Asetat kaleminden pek bir farkı yoktur. Dipten bir cm düz gerisi kıvırcık olan bir kalem türü kalıcı olmakla birlikte cam kalemi olarak da kullanılabilir. Kalıcı bir kalemdir ve baskı devre projelerinde kullanılır bir kez kullanıldıktan sonra çıkması neredeyse imkânsızdır. “m” isimli modeli elektronikte sık sık kullanılır. Parlak ve pürüzsüz yüzeylerde kaymak gibi kayarak yazar. Bu kalemle yazanları silmek için alkol ya da kolonya kullanabilirsiniz. Çıkan kalemin geride kalan izlerini ve kolonyayı pamukla silmezseniz saydam kâğıtta bulanık izler bırakabilir.
              
İçindeki birtakım maddeler sayesinde asetat kâğıdı cd gibi yüzeylere kalıcı yazı yazabilen permanent kalemin bir diğer adı da CD kalemi.  Bakır Plaket üzerine baskı devre şemasının çiziminde sıklıkla kullanılan çok özel bir kalem olmakla beraber kullanımı çok kolaydır. Hazırlanmış  plaket tuz ruhu ile perhidrollü çözeltiye karıştırıldığında  asetat kalemiyle çizilmiş alanlar haricindeki tüm  bakırlar anında erir geriye elimizde tam istediğimiz gibi bir  baskı devre kalmış olur. Etkisi çok uzun sürer camın yanı sıra metalin üzerinde de kalıcı yazı tutturmayı çok büyük bir marifetle başarır. Bu çok kullanışlı kırtasiye malzemesinin mürekkebini kırtasiyelerden toptan alabilirsiniz böylelikle kalem her bittiğinde yenisini almak zorunda kalmazsınız. Mürekkebini değiştirerek kullanmanızı tavsiye ederiz çünkü permanent kalemlerin fiyatı normal kalemlere nazaran çok daha tuzlu. Permanent mürekkebine de kaleminiz aldığınız kırtasiyeden ulaşabilirsiniz. Renk çeşitleri ise zevkinize kalmış.
                 
Permanent kalem koli kalemi olarak da bilinir. Marka tavsiyesi isterseniz Edding en yaygını ve en uygun fiyatlısıdır. Eczacılar permanent kalemi şişelerin üzerine yazarken kullanır. Üstelik yazdığı silinmesin diye çoğu insan bu kalemi tercih eder. En güzel yazı permanent kalemle yazılır arkasında mutlak silgisi bulunur ama büyük hatalar içeren yazıları çıkarmak için alkol kullanmanız daha etkili olur küçük hatalar için harf yanlışlarını düzeltmek için silgiyi kullanın.  Yurtta kalıyorsanız ya da askerliğinizi yapıyorsanız   yıkanması lazım gelen  kişisel eşyalarınızı gönderirken eşyaların köşesine numaranızı isminizi   işleme zorunluluğunda yardımınıza yetişirler.Tepegözle sunum yapıldığında hayal gücünüzü kullanarak yapacağınız geçici dövme denemelerinde yumuşak ucuyla işinizi kolaylaştırır.