Versatil kalem nedir? Versatil kalem çeşitleri

Yazar: AkalKurumsal
Versatil Kalem Nedir

Versatil kalem bir uçlu kalem çeşididir. Versatil kalemini diğer uçlu kalem çeşitlerinden ayıran özelliği daha ince uç ve uç çeşitlerine sahip olmasıdır. Uçlu basmalı kalem olarak da adlandırılmaktadır. Yani bir versatil kaleme sahip olduğunuzda yazma çizme ve benzeri işlerde bu versatil kalemini kullanabiliyorsunuz. Bir nevi sizin yazma çizme işleriniz için bir araç niteliğinde olan versatil kaleminin birçok uç çeşidi bulunmaktadır. Uç çeşitleri olarak 0,30,50,60,70,91,0 gibi çeşitleri bulunur. Aslında diğer uçlu kalemlerden pek bir farklı yoktur. Sadece daha hassastır bu özelliği de resim çizmeniz için size ideal bir kalem oluşturur. Daha çok art ile ilgilenen kişilerin detaylı işlerinde versatil kalem kullandıkları bilinmektedir. Sadece bir adet versatil kalem ile ince uçlu bir kalem olduğu takdirde çizimlerinizin detaylarını kolaylıkla girebiliyorsunuz.
 
Bu tür çalışmalar için ideal bir kalemdir. Günümüzde versatil kalemlerin birden fazla markada üretilmiş birçok türü mevcuttur. Yaptığınız işlerinizin kaliteli olmasını istiyorsanız kaleminizin de kaliteli olması gerekiyor. Hem kaleminiz kaliteli olmalı hem de kalemde kullandığınız uçlar da kaliteli olmalı. Kalemlerin fiyat aralıkları ise markadan markaya farklılık göstermektedir. 1 tl’den başlayıp daha yüksek rakamlara çıkabilmektedir. Kalemin kullanışı ise çok kolay ucu ve kalemi temin ettikten sonra ki aldığınızda çoğunlukla içinde uç bulunmaktadır. Bir de yedek uç temin etmeniz gerekmektedir. Uç ve kalemi temin ettikten sonra içerisinde uç olmama durumda kalemin basma kısmını açıp içersine ucu yerleştiriyorsunuz. Üzerine bir kaç kez bastıktan sonra uç içerisine oturuyor ve yazı çizim ve benzeri işlerinizi kolaylıkla halledebiliyorsunuz. Basmalı kalem çeşitlerinde versatil kalemlerde silgili olan kalemler de mevcuttur. 

Renk renk seçenek ve alternatif boyutları ile çalışırken en çok rahat edeceğiniz kalemini seçmeniz mümkün olmaktadır. Bazı kalemler daha ince olup kalemi tutuşunuzu zorlaştırabilmektedir. Bu yüzden bu tarz bir durum yaşamamak için size en uygun olan kalem boyutunu seçmeniz gerekmektedir. Uç çeşitleri ise yağlı ve kuru uçlar olarak ikiye ayrılmaktadır. Yağlı uçlar biraz daha kalın ve koyu yazar daha çok 2B formatı uçlardır. Kuru uçlar ise daha hafif ve açık yazar daha çok 5B formatındadır. Basmalı kalemler hem pratik hem de kullanışlıdır. Bu yüzden günümüzde çok fazla tercih edilmektedir. Versatil denilmesinin sebebi ise daha çok oyma çizme yazma işlerinde kullanılmasından dolayıdır.