Uçlu kalem nasıl üretilir?

Yazar: AkalKurumsal
Uçlu Kalem Nasıl Üretilir

Uçlu kalem; bir kurşun kalem çeşidi olup karbon malzemesinden üretilir. Basmalı kalem olarak da bilinir.Uçlu kalem genellikle okullarda öğrencilerin tahta kalem yerine seçtikleri kalem çeşididir. Uçlu kalemin tahta kaleme göre ince yazması tercih sebebidir. Birden çok marka adı altında uçlu kalemler üretilmektedir. Kimi marka sıradan olup çabuk işlevini yitirirken kimi marka kalitelidir ve uzun kullanımlara dayanıklı olur.

Uçlu kalemler bir adet gövde bir adet baş kısmı ve bir adet arka kapağı olmak üzere üç bölümden oluşur. Uçlu kalemlerin kullanımı ise son derece pratik ve zahmetsizdir. Bu kalemler kalemin arkasında bulunan kapağı açarak yerleştirilen kalem ucunun kalemde bulunan basmalı yere basılması ile ucun kalemin baş kısmından çıkarılması ile kullanılır. Ya da kalem ucunu kalemin baş tarafında bulunan yere kalem kapağına basılı tutarakta yerleştirip kullanılabilir. Uç bittikçe kalem ile yazabilmeniz için yeni bir uç takmanız gerekmektedir. Üç adet uçlu kalem ucu vardır. Bunların çapı; 0,50,70,9’dur. 0.5 çapında olan ucu kullanmayı tercih ederseniz bu ucun yazacağınız yere en ince şekilde yazılmasını sağlarsınız. Eğer 0,7 çapında olan ucu kullanmayı tercih ederseniz yazacağınız yazıyı 0,5 çapında olan uçtan biraz daha kalın bir şekilde yazılmasını sağlarsınız En kalın olan ucun çapı 0,9’dur. Bu uç ile de yazılarınızı kalın bir şekilde yazabilirsiniz. Uç seçiminizi tercihinize göre yapabilirsiniz.

Uçlu kalemler üretilmeye başlandıktan sonra kurşun kaleme olan ilgi büyük bir ölçüde azalma göstermiştir. Uçlu kalemin kullanımı kolay olması sebebi ile birçok kişi tarafından tercih edilen bir kalem çeşidi haline gelmiştir. Kurşun kalemi kullanırken ucunu sivrileştirmek için sürekli kalemtıraş yardımı ile düzgün bir şekilde açılması gerekiyordu. Kalemtıraş kullanmak zorunlu oluyordu çünkü kurşun kalemin ucu sivrileştirilmediği zaman zaman ile yazılar çok kalın ve silik bir hale gelir. Fakat uçlu kalemin kalemtıraş açma gibi bir zahmeti bulunmuyor. Uç yeniledikçe her zaman ince bir şekilde yazı yazılmasını sağlayabiliyor. Bu sayede kalemtıraşa ayırmak zorunda kaldığınız zamandan tasarruf etmiş olup kurşun kalemin ucunu uçlu kalem gibi yapma derdinden de kurtulmuş oluyorsunuz.

Uçlu kalem her alanda tercih edilen bir kalem çeşididir. Gelişen teknoloji ile yeni uçlu kalem modelleri ile zaman zaman karşılaşıyoruz. Fakat çıkan modeller ne kadar üst seviyede olursa olsun kullanımı her zaman kolay ve her alanda aynıdır.