Alüminyum kase nedir?

Yazar: AkalKurumsal
Alüminyum Kase Nedir

Alüminyum gümüş renkli bir elementtir. Doğada boksit cevheri halinde bulunur. Oksidasyona karşı en güçlü üstün dirence sahip olan metaller arasında yer alır. Bu sebeple ekonomik anlamda endüstride tercih edilmesi sıklaşmıştır.

Milyonlarca farklı alanda ürün yapımı aşamasında kullanılır. Dünya ekonomisinde oldukça önemli bir yere sahiptir. Uzay ve havacılık sanayi için vazgeçilemez bir kaynaktır. Aynı zamanda hafif ve dayanıklı oluşu ile taşımacılık ve sanayide de kullanılmaya çalışılmaktadır. İşlenmesi oldukça kolay olduğu için alüminyum kase haline getirilip mutfaklarda yerini almıştır.

Alüminyum ısı ve elektriği bakırda daha kolay iletmektedir. Mutfak malzemesi olarak kullanılabilmesi bu anlamda kolaylık sağlar. Kolay soğuyup ısıyı rahatlıkla emen bir metal olması sebebiyle soğutma sanayide geniş bir kullanım alanı bulmaktadır. Ambalaj sanayide kullanımı 21. yüzyıl yani günümüzde artmıştır. Süs eşyası ve ev eşyalarında alüminyum kullanılır.

İnsanlar Alüminyum Kase Kullanımını Arttırdı

Hazır yemek kültürü geliştikçe alüminyum kaselerin kullanımı artmaktadır. Isıya dayanıklı olması hem sıcak hem de soğuk ürünlerin servisinde kullanılmaktadır. Özellikle Türkiye’de komşular aşure günlerinde alüminyum kase ile birbirlerine aşure dağıtımı yapmaktadır. Diğer ülkelerde ve yine Türkiye’de de hazır yemek sektörü için paket servis oluşturmaktadır. Tüketici bu ambalajlı kaplar sayesinde ürünü kısa sürede bozulmadan tüketebilir. Yoğunluk anlamında hafif bir metal olması sebebiyle taşınması rahattır. Su, sabun gibi temizlik ürünleriyle temizlenmesine gerek kalmadan atılarak zaman kazandırır.Alüminyum kaseler aynı zamanda çok uygun fiyatlarla satılmaktadır. Bu durum kullanımını arttırmaktadır.

Alüminyumun Fazlası Zarar

İnsan yaşamını kolaylaştıran bu kaselerin fazla kullanımı insan sağlığını tehdit eden bazı sorunlar oluşturmaktadır:

 * Vücuda alüminyum girişini attırır.

 *Alüminyum miktarı artan vücutta kalsiyum azalır.

 *Kalsiyum azalırsa kemik erimesi başlayabilir.

 *Kanser gibi ciddi hastalıkları arttırabilir.

 *Beyin hücrelerinde birikimi alzheimer gibi nörolojik rahatsızlıklara sebep olabilir.

Bu tehlikelerden uzak durulması için alüminyum kaselerin ısı ile direk temasından sakınılması önerilmektedir. Bir başka önlem ise kısa süre içerisinde kullanılıp atılması olacaktır. Özellikle kırmızı ve beyaz etleri alüminyum kaselerde pişirmemesi önerilmektedir. İlaç firmalarının alüminyumu kullanımı artmaktadır. Bu tehlikeden kaçınılması, kamuoyunun bilgilendirilmesi, gerekli önlemlerin alınması için teşvikler sunulmaktadır.