Ambalaj malzemeleri nelerdir?

Yazar: AkalKurumsal
Ambalaj Malzemeleri Nelerdir

Alüminyum folyo ve streç film başta olmak üzere tüm ambalaj malzemeleri taşınma, paketleme ve muhafaza etme gibi temel işlevleri yerine getirmek amacıyla kullanılmaktadır. Kolilerin çok daha güvenli bir şekilde taşınmasını sağlayan bu malzemeler birçok farklı mağazadan ve online platformlardan da temin edilebilir. Özel bantlar da ambalaj malzemeleri arasında yer alıp normal bantlara oranla çok daha dayanıklı olmasıyla biliniyor.

Ambalaj Malzemelerinde İlk Seçenekler

Özel üretim olan kraft ambalaj kağıtları ilk seçenekleri oluşturmaktadır. Özellikle maddi ve manevi önemi olan ve kırılma riski taşıyan eşyaların taşınmasında bu özel kağıtlar kullanılmaktadır. Bir paketin içerisinde 40 – 60 ve 80 adet olan versiyonları en uygun fiyatlarla temin edilebilir ve uzun ömürlü olarak kullanılabilir. Uzunluğu 100 cm’i bulan bu kağıtların kullanımı oldukça pratiktir.

Paket ipleri ambalaj malzemeleri kategorisinde değerlendirilip temin edilecek bir diğer üründür. Bu ipler de sadece paketleme için özel olarak üretilen, son derece dayanıklı bir yapıya sahip olmasıyla biliniyor. Paket iplerinde renk seçenekleri tamamen alıcıların beğenisine ve taleplerine göre şekilleniyor. Başlıca renkleri arasında beyaz, siyah ve lacivert gibi koyu renkler yer almaktadır. Aynı zamanda sarı, mavi, yeşil gibi renkleri de fiyat farkı ödenmeksizin satın alınabilir. Bu ipler hem ambalaj kağıtlarında hem de kolilerde kullanılabilir.

Alternatif Ambalaj Malzemeleri

Söz konusu seçenekler sadece ipler ve kağıtlar ile sınırlı değil. Maket bıçakları da bu alanda satılan bir diğer üründür. Söz konusu bıçaklar kolilerin hazırlanması, küçültülmesi ve ambalaj kağıtlarının kesilmesi için idealdir. Bıçakların yedekleri de beşli ve onlu paketler halinde satışa çıkarılıyor. Alüminyum folyolarda ise ebat farklılıkları bulunmaktadır. 30 cm uzunluğunda olan versiyonların dışında 40 ve 50 cm’lik olan modelleri de mevcuttur.

300 metrelik uzunluğa sahip olan palet streçler ise özellikle gıda ürünlerinin korunaklı ve sağlıklı bir şekilde taşınması amacıyla kullanılabilir. Özellikle iş yerleri ve çeşitli mağazalarda kullanılan koli bantlama makineleri de ambalaj malzemeleri kategorisine tıklanarak anında sipariş edilebilir. Bu makinelerin garanti süreleri ise 1 ile 2 yıl arasında değişkenlik göstermektedir. Koli kutularının üzerine yazmak amacıyla üretilmiş özel renkli kalemler de mevcuttur.