Alüminyum kap nedir? Hayatımızdaki yeri

Yazar: AkalKurumsal
Alüminyum Kap Nedir

Alüminyum gümüş renkte, hafif ve yumuşak bir metaldir. Birçok sektörde ve kullanım alanında kendine yer bulur. Kolay şekil verilebilir olması, hafif ve dayanıklı olması uzay ve havacılık sanayiinde ve inşaat sanayiinde de kullanımına sebep olmuştur. Kolay soğuyup ısıyı emen bir metal olduğu için soğutma sanayiinde de kullanılır. (soğutucu yapımı-soğutucuların yüzey kaplaması)
    
Yine hafif ve kolay şekillenebilir oluşu mutfak sanayiinde de yer bulmasına sebep olmuştur. Özellikle hazır gıda sektöründe yemek atıklarının düşük maliyetli olmasını sağlamıştır. Hem sağlıklı hem de ucuz mutfak gereçleri kullanımını sağlar. Ayrıca geri dönüşümü ve materyali geri kazanımı sağladığı için çevre açısından zararsız, üreticiler açısından düşük maliyetlidir. Alüminyum kap ürünleri geri dönüşüm ile yeniden şekillenebilir ve kullanılabilir, hatta geri kazanmak bu ürünleri doğadaki cevherinden elde etmekten daha ucuzdur.
     
İstenilen şekilde ve boyutta alüminyum kap üretmek ve kullanmak mümkün olmaktadır. Hatta kapak amaçlı kullanılan ürünlerin iç kısımları alüminyum ile kaplanarak maliyeti düşük hijyen önlemleri alınabilmesi açısından önemlidir. Günlük hayatta çokça kullandığımız bir diğer alüminyum ürün alüminyum folyodur. Folyolar yemek artıklarını daha sonra değerlendirebilmek için kaldırdığımız durumlarda üzerini kapayarak tazeliğini korumamızı sağlayan ürünlerdir. Bayatlamasını istemediğiniz ya da bayatlamasını geciktirmek istediğiniz ekmek, kurabiye gibi ürünleriniz alüminyum folyo ile sararak koruyabilirsiniz. Isınmasına engel olarak tazeliğini korumasını sağlayacaktır.
    
Alüminyum ambalaj ve kaplar bu işin toptan ya da perakende olarak ticaretini yapan birçok adresten temin edilebilir. Fiyatlaması alış verişi yaptığınız işletmeye göre değişse de genel olarak kilogram üzerinden değerlendirilir. Kilogramına düşen adet kadar ürüne para ödemiş olursunuz. Örneğin dikdörtgen tabak şeklinde bir alüminyum kabın 1 kg fiyatı 19 TL ile 22 TL arasında değişir. Alüminyum kapakların fiyatı ise 4TL ile ila 6,5 TL arasında satılır. Market vb. yerlerde genelde 15 metre olarak satılan alüminyum folyoların fiyatı 6-8 TL civarıdır.
    
Alüminyum kap ürünlere ulaşmak çok kolay. İster internette gezinerek ziyaret edebileceğiniz sitelerden sipariş verebilir, isterseniz market vb. noktalardan temin edebilirsiniz, toptancıları ziyaret edebilirsiniz.