Çamaşır yıkama için ipuçları

Yazar: AkalKurumsal
Çamaşır Yıkama İpuçları

Çamaşır yıkamak için yapılması gereken bazı püf noktalar vardır. Bunlara dikkat edilmediği taktir de çamaşırlarınız yıpranabilir sünebilir kısalabilir rengini kaybedebilir. Çamaşırlarınızı yıkarken dikkat etmeniz gereken birinci husus renklerine göre yıkamadır. Beyazlar bir yere siyahlar bir yere renkliler diğer bir yerde yıkanması gereklidir. Yoksa renk solması ya da  renklerinin birbirine geçmesi söz konusu olabilir. Kullanacağınız çamaşır deterjanının türü de çamaşır makineniz için ve kıyafetleriniz için önemli bir detaydır. Ayrıca makinenizin program seçimi giysiye göre seçilmeli ya da kirlilik oranına göre değişmektedir. Bir ortama girdiğinizde toplum da insanlar sizi kıyafetlerinize bakarak kişiliğinizi saptayabilir.

Sizi farklı sınıflara kaydırabilirler. Bir de giydiğiniz kıyafet iyi yıkanmadıysa bu sizi daha da zor duruma sokabilir. İnsanlar kıyafetlerinize bakarak size karşı ön yargı besleyebilirler.  Kıyafetlerimizi değiştirmek günlük farklı kıyafetler giymek hep sizi hem de diğer kişilerin ön yargılarını olumlu yönde ilerlemesine yardımcı olur. Kıyafetlerimizi yıpratmamaya dikkat ettiğimiz özeni yıkarken de göstermeliyiz aksi taktirde giydiğimiz kıyafeti bir daha kullanılamaz hale getirebiliriz. Beyazları ve renklileri ayrı yere attığımız zaman deterjanımızı da buna göre ayarlamalıyız. Ayrıca koyu renkli giysileri ayrı bir zaman da atmamız giysilerimizin renk değişimini ve yıpranma oranlarını azaltacak ve yeni kalmasını sağlayacaktır.

Başka dikkat edilmesi gereken husus hem makinenizin ömrü için hemde kıyafetlerinizin daha iyi temizlenmesi için makinenizi ağzına kadar doldurmayın. Kıyafetler arasında boşluk kalsın böylece daha iyi yıkanması sağlanır hem de makine ömrü uzar.  Ölçeğe göre deterjan kullanmanız gerekmektedir. Ölçekten fazlası kıyafetlerinizin güneş ışığından zarar görmesine neden olabilir. Bu yüzden deterjan ölçüsü ne kadarsa o kadar kullanılması gerekmektedir. Ayrıca ölçü olarak yumuşatıcıyı da ölçüsü gereğince kullanılması gerekir.  Gereğinden fazla yumuşatıcı kıyafetlerinizin yapısını ve rengini bozmakta bu da kıyafetlerinizin ömrünü kısaltmaktadır.

Kirli  sepetinizde iç çamaşırları ayrı yerde olmalıdır. Renkler birbirlerine geçebilir. Makinenizi 600 devirde kullanmanız idealdir. Yoksa bazı kıyafetleriniz zamanla zarar görebilir. Renkliler 40 derece de beyazlar ise 60 derecede yıkanmalıdır. Bu ideal bir ısı derecesidir.  Kıyafetlerinizi bu durumlara dikkat ederseniz  ömrünü uzatabilirsiniz.