Fotoselli havlu makinaları

Yazar: AkalKurumsal
Fotoselli Havlu Makinaları

Teknolojinin insanoğlunun yararına sunduğu kolaylıklardan biri de fotoselli havlu ya da havluluk ürünleridir. Yazımızda bu ürünlerle ilgili bilgileri paylaşmaya çalışacağız. Bu ürünlerin çeşitleri, fiyatları, özellikleri, kullanım alanları gibi noktalara temas edeceğiz.

Fotoselli havluluk nedir diye başlayacak olursak, fotosel (photo cell), dokunmaksızın bir cismi ışık yardımıyla algılamadır. Bu algılama işlemi elektronik olarak değerlendirme ve sinyale dönüştürme olarak devam eder. Kısaca fotoselli havlu makineleri makineye temas etmeden kağıt havluyu alıp kullanabildiğimiz bir teknoloji ürünüdür. Temizlik ve hijyen noktasında hayatımızda önemli bir yer tutmaktadır diyebiliriz fotoselli havluluk makineleri için.

Kullanımı

Fotoselli havlulukların üzerinde genelde makinelerin nasıl kullanılacağına dair kısa bir bilgilendirme notu bulunur. Makinenin üzerinde bulunan sensöre elin gösterilmesiyle makine elimizi algılayacak ve sistem işlemeye başlayacaktır. Makinenin algılama işlemiyle kullanılabilecek uzunlukta kağıt havlumuz makinenin dışına çıkar ve artık kağıt havlumuzu yana doğru çekip keserek kullanabiliriz. 

Kullanım Alanları
    
Fotoselli havlu makinelerinin en çok kullanıldığı alanlar insanların toplu olarak kullandığı; otel, restoran, iş yeri, hastane, vb. yerlerdir. Çeşitli özelliklere sahip fotoselli havluluk makineleri bulmak mümkün olmakla beraber özelliğe göre de ürünlerin fiyatı değişmektedir. Fiyatlar da 100-150 TL den başlamaktadır.

Fotoselli Havlu Makinelerinin Kullanılabilirliği

1) Pratiktir. 
2) Islak elle kağıt havluya dokunmadan havluyu alma imkanı sağlar. Böylece kağıt havlunun kullanmadığımız kısımlarına zarar vermemiş oluruz.
3) Ekonomiktir. Kağıt havluların israf edilmesinin önüne geçilmiş olunur.
4) Hijyeniktir. İnsanlar başkasının dokunduğu kağıt havluyu kullanmak zorunda kalmazlar. Çünkü fotoselli havluluklardan belli bir boyutta kağıt havlu çıkar ve kullanıcı çıkan kağıt havluyu kesip aldıktan sonra kağıt havlunun geri kalan kısmına temas edemez, bu kısım makinenin içerisinde kalmıştır. 
5) Makine kapalı bir kutu olduğundan toz ve benzeri şeylerden de korunmuş olmaktadır.

Son olarak da fotoselli havlulukların bir takım özelliklerine değinelim.

1) Herhangi bir yere monte edilebilirler.
2) Kağıt çıktı boyutunu ayarlamak mümkündür.
3) hem elektrikle hem de pille çalıştırılma imkanı vardır.
4) Makinenin görüntü özellikleri çeşit çeşittir. Mesela paslanmaz gövde, dayanıklı ABS gövde vs. türlerini bulmak mümkündür.
5) Fotoselin algılama özelliğini değiştirebilir, kısa mesafe ve uzun mesafeden algılamasını sağlayabiliriz.