Köpük tabaklar ve geri dönüşüm

Yazar: AkalKurumsal
Köpük Tabak Geri Dönüşüm

Gıda sektöründe artık kullanımı gün geçtikçe daha da yaygınlaşan köpük tabaklar, çeşitliliği ile göze çarpmaktadır. Strafor tabaklar, polistren tabaklar, beyaz görünümlü tabaklar, gözlü tabaklar, suya dayanıklı tabldotlar; bir köpük tabaktır.

Üstün yalıtım özelliği olduğundan dolayı, köpük tabak sıcak ve soğuk tüm yiyecekler ile rahatça kullanılabilmektedir. Sahip olduğu bölümleri sayesinde, farklı yemek çeşitlerini de; tek kapta bulundurabilme imkânı sağlamaktadır. Yemeklerin olabildiğince birbirinden ayrışmalarını sağlamakla birlikte, bakteri oluşumunu önler. Bu açıdan da, özellikle toplu çalışma alanlarında riskleri en aza indirir, sağlıklı beslenme imkânı sağlar. Oldukça hijyenik ürünlerdir.

Köpük Tabak Kullanımı

Ev dışı tüketim için son derece uygundur. Köpük tabaklar, 17cm – 19cm – 21cm gibi ebatlarda olup; yuvarlak köpük tabaklar, genelde 100’lü ambalajlarda bulunur. 3 göz köpük tabaklar ise, 200’lü ambalajlarda; 5 göz köpük tabaklar, 100’lü ambalajlarda hizmete sunulmaktadır. Ayrıca, kapaklı köpük tabaklar ve de kapaksız köpük tabaklar olacak şekilde de; ürünler tercih edilebilmektedir.

Köpük tabak ürünleri; çabuk kırılmama, ısıya oldukça dayanıklı olma özellikleriyle ön plana çıkar.

Köpük Tabakların Hijyen ve Geri Dönüşüm Özellikleri

Çeşitleri sayesinde tercih olanağı bol olan köpük tabaklar, çok yüksek kalitede üretilmektedir. Geri dönüşüm işlemleri, köpük tabak ürünleri için yapılabilmektedir. Bu durum hem, doğayı koruma; hem de üretim işlemlerinde enerji tasarrufu yapılması yönünden, çok önemlidir. Köpük tabakların geri dönüşümü, hem insanlığa; hem de çevreye duyulan saygının, aslında bir göstergesidir.

Köpük tabaklarda, kaliteli ve hijyenik ürünler tercih edilmesi de; tüketici sağlığı için, büyük önem taşımaktadır. Yapılan birçok kaliteli üretimler, dünya standartlarındaki sertifikalar ile desteklenmektedir.

Köpük tabaklar; genellikle, beyaz görünümlü ve de çok hafif yapılı ürünlerdir. Kullanılıp atılabilir ürünler, toplu yaşanılan yerlerde; özellikle de yiyeceklerle, içeceklerle geçen bakterileri önlemek için geliştirilmiştir. Tek kullanımlık ürünler; ayrıca su, enerji, deterjan vb. sarfiyatları da; düşük seviyelere indirgeyebilmek üzere tasarlanmıştır.

Hijyen, sağlık ve ekonomi için vazgeçilmez olan köpük tabakların; ev dışında kullanılması, çok idealdir. Bu yönüyle de, aslında hayatımızı kolaylaştırmaktadır.

Köpük Tabakların Geri Dönüşümünde Enerji Tasarrufu

Geri dönüşüm, bir ürünün sıfırdan imal edilmesine göre; yüksek oranda enerji tasarrufu sağlar. Köpük tabaklar, geri dönüşüme uğradığında; sıfırdan imal edilmesine göre, yaklaşık %35 enerji tasarrufu sağlanmaktadır.