Lamineli muayene masa örtüsü nedir?

Yazar: AkalKurumsal
Lamineli Muayene Masa Örtüsü

Lamineli muayene masa örtüsü; hastanelerde, kliniklerde, muayenehanelerde ve birçok medikal alanda muayene masası üzerine serilip kullanılan örtülerdir. 

Lamineli muayene masa örtüsü baskısızdır üzerinde herhangi bir logo, işaret veya desen yoktur. Lamineli muayene masa örtüsü tek kullanımlıktır. Her hasta için ayrı bir örtü kullanılır. Bu da herhangi bir bulaşıcı hastalık riskini ortadan kaldırır. Ayrıca her hasta için ayrı muayene örtüsü kullanılması temizlik ve hijyen açısından önemlidir. Lamineli muayene masa örtüleri anti bakteriyel özelliğe sahiptir. Lamineli muayene masa örtüsünün üst katmanı sıvı emici alt katmanı da su geçirmez özelliklere sahip olanları vardır. Lamineli muayene masa örtüsü genellikle doğada kolayca çözülebilen materyallerden yapılır.

Lamineli muayene masa örtüleri koli halinde satılır. Koliler içerisinde bir kaç tane rulo vardır. Rulolar içerisinde ortalama olarak 100 adet masa örtüsü vardır. Bu sayı üretici firmanın tercihine göre değişir. Lamineli muayene masa örtüsünün koli halinde satılması işletme açısından daha ekonomiktir. Lamineli muayene masa örtüsü ölçüleri muayene masasının boyuna ve enine göre değişir. Lamineli muayene masa örtülerinin düz üzerinde baskı olmayanları olduğu gibi eğer istenirse üzerine baskı da yapılabilir. Muayene masa örtüsünü kullanacak olan hastane, klinik ya da muayenehanelerin isimleri ya da logoları masa örtüsü üzerine yapılabilir. Lamineli muayene masa örtüsü hastaneler ve ilaç şirketleri tarafından promosyon ve tanıtım amaçlı da kullanılabilir. Muayene masa örtülerinin rengi genelde beyazdır. Muayene masa örtülerinin boyları kullanacak işletmenin isteğine göre değişik ölçülerde üretici tarafından üretilebilir.

Lamineli muayene masa örtüsü tek kullanımlık olduğu için çok fazla tüketilmektedir. Buda kullanılmış çok sayıda masa örtüsü atığını oluşturur. Masa örtülerinin geri dönüştürülebilir materyallerden yapılmış olması çevre kirliliğine yol açmaz. Lamineli muayene masa örtüsü temizlik ve hijyen açısından önemlidir. Bulaşıcı hastalıkların diğer hastalara geçmesini de engeller. Ayrıca muayene masası her zaman temiz olur. Muayene masa örtüsü sayesinde sürekli olarak muayene masası temizlenmesi ihtiyacı olmaz. Koliler halinde satılması da işletme açısından bir avantajdır.